Αρχική Ελλαδα Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο διακινητές αλλοδαπών μετά από καταδίωξη στα Λαγκαδίκια

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο διακινητές αλλοδαπών μετά από καταδίωξη στα Λαγκαδίκια

Από antwnio

Χειροπέδες σε δύο διακινητές αλλοδαπών πέρασαν σήμερα τα ξημερώματα, μετά από καταδίωξη, στα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για έναν 19χρονο από τη Συρία και έναν 24χρονο από το Ιράκ, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, της αντίστασης, της απείθειας και για παράβαση του ΚΟΚ

Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα στην Εγνατία Οδό, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης, εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν.

Αντικρίζοντας τους αστυνομικούς, ο οδηγός του οχήματος ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη με τους αστυνομικούς να καταφέρνουν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο σε αγροτική περιοχή κοντά στον οικισμό Λαγκαδίκια και να συλλάβουν τους δύο διακινητές.

Μετά από έλεγχο στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίστηκαν δέκα αλλοδαποί με καταγωγή από τη Συρία και το Ιράκ, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη διαμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα στη χώρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο, καταβάλλοντας για τη μεταφορά τους το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ έκαστος, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης