Αρχική Πολιτική Θάνου ακυρώνει Θάνου…

Θάνου ακυρώνει Θάνου…

Από antwnio

                                                                                                                                                                                                                                                                       Ο κακός χαμός έγινε στη Βουλή μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επικείμενη απομάκρυνση της Βασιλικής Θάνου από τη διορισμένη θέση της επικεφαλής της Ανεξάρτητης – όπως θα έπρεπε – Επιτροπής Ανταγωνισμού! Αφού η κυβέρνηση νομοθέτησε το ασυμβίβαστο που πρέπει να διέπει όσους αναλαμβάνουν ηγετικές θέσεις σε ανεξάρτητες αρχές και φυσικά υπ΄ αυτήν την έννοια δεν μπορεί να έχουν υπηρετήσει Υπουργούς, πόσο μάλλον Πρωθυπουργό!

Η Βασιλική Θάνου υπήρξε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου από την 1η Ιουλίου 2015 έως τις 30 Ιουνίου 2017!

Το 2015 διετέλεσε Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός, αναλαμβάνοντας τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015!

Στις 10 Ιουλίου 2017, δέκα ημέρες μετά την συνταξιοδότησή της ως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, τοποθετήθηκε ως προϊσταμένη (λέγεται άμισθη) του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα!

Τον Ιανουάριο του 2019 αναλαμβάνει Πρόεδρος στην Ανεξάρτητη Αρχή Επιτροπής Ανταγωνισμού!

Παρ΄ ότι λοιπόν η κομματική της ιδιότητα είναι καραμπινάτη, εν τούτοις αρνείται να παραιτηθεί, καταλογίζοντας στη ΝΔ εμπάθεια στο πρόσωπό της και ότι η διάταξη εκπαραθύρωσής της από την Ανεξάρτητη Αρχή Ανταγωνισμού, είναι φωτογραφική!

Συμπληρώνοντας με θράσος:

«Aν παραιτηθώ θα είναι σαν να συμπράττω στην εφαρμογή μιας παράνομης διάταξης»!

Δείτε όμως τι ακριβώς δήλωνε δέκα χρόνια πριν:

«Τα μέλη του προεδρείου της Ένωσης δεν επιτρέπεται, μετά τη συνταξιοδότησή τους, να επιζητούν, επισκεπτόμενοι κομματικά και άλλα γραφεία και να αποδέχονται άλλες θέσεις και μάλιστα καλά αμειβόμενες, όπως π.χ. του προέδρου Ανεξάρτητης Αρχής, με μηνιαίες αποδοχές 11.000 ευρώ, διότι έτσι δημιουργείται – και ευλόγως – η πεποίθηση ότι υπήρχε προϋπάρχουσα συναλλαγή»!

Έτσι δικαίως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε:

«Για 30 αργύρια αναλαμβάνει κομματικό διορισμό σε κρίσιμη ανεξάρτητη αρχήΌταν τοποθετήθηκε η κ. Θάνου, είχαμε εκφράσει αντίρρηση και είχα στείλει και σχετική επιστολή στην αρμόδια επίτροπο»!

Και τι λέτε πως απάντησε η κ. Βασιλική Θάνου, όταν τις θύμισαν τις προ δεκαετίας δηλώσεις της;

«Πράγματι το είχα πει, γιατί τα πίστευα! Όμως τα τελευταία 10 χρόνια τοποθετήθηκαν πολλοί συνταξιούχοι δικαστικοί σε ανεξάρτητες αρχές και κρίθηκε, λόγω εμπειρίας, ότι μπορούν να προσφέρουν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον»!

Και προσωπικά θα απαντήσω στην κ. Θάνου, σύμφωνα με τον θυμόσοφο λαό μας:

«Με λένε Ρίζο (Βασιλική) και όπως θέλω τα γυρίζω»!

Ή «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια»!

Όπου κρεμαστάρια είναι οι καρποί που τοποθετούνται κάπου ψηλά προκειμένου να ωριμάσουν. Και στο σύνολό του το λαϊκό απόφθεγμα: Όταν κάποιος δεν μπορεί να καταφέρει αυτό που επιδιώκει από εγωισμό, το υποτιμάει, το υποβαθμίζει και προσποιείται ότι δεν τον (την) ενδιαφέρει καθόλου…

Η έξοδος των λαϊκιστών…

Διαβάσαμε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας των Συντακτών:

Ο Μαρκ Λαζάρ είναι καθηγητής Ιστορίας και Πολιτικής Κοινωνιολογίας στο Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού και ο Ιλβο Ντιαμάντι είναι καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Ουρμπίνο. Οι δυο τους έγραψαν από κοινού ένα βιβλίο με τίτλο «Popolocrazia. La metamorfosi delle nostre democrazie» (Laterza 2018). Το κείμενο που ακολουθεί είναι ένα απόσπασμα από αυτό το βιβλίο:

«Κατά βάση πραγματιστικός και καιροσκοπικός, ικανός να προβάλλει αβάσιμες και αντιφατικές θέσεις, ο λαϊκισμός έχει ωστόσο ορισμένα κοινά γνωρίσματα.

Χαρακτηρίζεται από ένα μάλλον χονδροειδές σύνολο απλοϊκών και δραστικών πεποιθήσεων, οι οποίες συναποτελούν ένα σύστημα ικανό να προμηθεύει σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουν αδιάκοπα εκείνοι ακριβώς που έχουν επεξεργαστεί αυτό το σύστημα:

Τι δεν πάει καλά; Γιατί τα πράγματα δεν λειτουργούν;

Ποιος είναι ο υπεύθυνος γι’ αυτές τις δυσλειτουργίες, γι’ αυτές τις αντιξοότητες όλων των ειδών, γι’ αυτή την αθλιότητα; Ποιες λύσεις μπορούν αμέσως να δοθούν;

Οι απαντήσεις είναι προφανείς και βασίζονται σε έναν λόγο θεμελιωδώς διχοτομικό: υπέρ ή κατά, καλό ή κακό, ναι ή όχι, φίλος ή εχθρός, εμείς ή εκείνοι.

Για τους λαϊκιστές δεν υπάρχουν περίπλοκα προβλήματα, αλλά μόνον απλές λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα. Αυτές οι πεποιθήσεις βασίζονται πρωτίστως στον εγκωμιασμό του λαού και στη συνεχή έκκληση στον λαό, σε έναν λαό που αντιμετωπίζεται ως μια ενιαία, ομοιογενής, συμπαγής οντότητα, που από την ίδια της τη φύση είναι φορέας της αλήθειας…»!

Μήπως αυτή είναι μια φωτογραφική διάταξη του άκρατου αριστερού λαϊκισμού, που βίωσε ο ελληνικός λαός επί 4,5 χρόνια διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ;;

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατ΄ επάγγελμα θα αποχωρεί από τη Βουλή…

Ακούγεται πως, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει επάγγελμα την αποχώρηση από τη Βουλή της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας! Και ερμηνεύεται αυτό. ως ενέργεια προστασίας της συνοχής του κόμματος, από πιθανές διαρροές Βουλευτών, που έχουν ανέβει στα κάγκελα με πολλά και διάφορά που συμβαίνουν στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης! Αφού, για κάποια θέματα έχει καταγραφεί διγλωσσία από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ! Ένα από αυτά τα μείζονα ζητήματα, ήταν και η διαδικασία άρσης της ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη! Που η περιρρέουσα ατμόσφαιρα κατέγραφε 10 με 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην πειθαρχούσαν στην κομματική εντολή!

Αφού βεβαίως και ο Αλέξης Τσίπρας απηύδησε με τον υπουργό του, προτρέποντας άλλους να του υποδείξουν να κάτσει κάτω…

Βλέπετε η Εξουσία, τα κακόμαθε τα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ! Έμαθαν να ρουφούν την Εξουσία μέχρι τα μπούνια και τώρα τους ενοχλεί η περιθωριοποίησή τους από αυτήν…

Α ρε Μητσοτάκη! Στο χέρι σου είναι να μην δουν ποτέ αυτοί ξανά Εξουσία και να γυρίσουν σύντομα στα εκλογικά ποσοστά του 3%…

Αλλά δεν το βλέπω! Γιατί εσύ, πιο σύντομα από τον Αλέξη Τσίπρα θα ανεβάσεις στα κάγκελα τον ελληνικό λαό…

Μακάρι να διαψευστώ! Μακάρι, αλλά δεν το βλέπω…

Αποστολου Παναγιωτης

Διαβάστε επίσης