Αρχική Ελλαδα Τρεις βάρκες με 104 μετανάστες σε Φαρμακονήσι και Σάμο

Τρεις βάρκες με 104 μετανάστες σε Φαρμακονήσι και Σάμο

Από antwnio

Τρεις λέμβοι εντοπίστηκαν από το Λιμενικό σε Σάμο και Φαρμακονήσι μέσα σε λίγες ώρες. Συνολικά, επέβαιναν 104 μετανάστες.

Οι δύο βάρκες εντοπίστηκαν στο θαλάσσιο χώρο του Φαρμακονησίου. Η πρώτη βάρκα εντοπίστηκε τις βραδινές ώρες και μετέφερε 40 αλλοδαπούς. Σκάφος του Λιμενικού Σώματος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου τη λέμβο και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση τους. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην προβλήτα Φαρμακονησίου.

Επιπλέον, τις πρώτες πρωινές ώρες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν άλλοι 45 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου. Προανάκρίσεις διενεργούνται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

Στη Σάμο, το Λιμενικό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ακρωτηρίου “ΠΡΑΣΣΟ”, μηχανοκίνητη λέμβο με 19 επιβαίνοντες. Το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, προέβη στη διάσωση τους και τη μεταφορά τους με ασφάλεια στο λιμένα Βαθέος Σάμου. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Διαβάστε επίσης