Αρχική Διεθνη Νεα Στους δρόμους υπέρ της ανεξαρτησίας 200.000 Σκωτσέζοι με κιλτ και πίπιζες (βίντεο)

Στους δρόμους υπέρ της ανεξαρτησίας 200.000 Σκωτσέζοι με κιλτ και πίπιζες (βίντεο)

Από antwnio

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα το απόγευμα στο Εδιμβούργο, ζητώντας την ανεξαρτησία της Σκωτίας, λιγότερο από έναν μήνα πριν από την προγραμματισμένη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον, με ανάρτησή της στο Twitter εξήγησε ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει στην πορεία αλλά «το πνεύμα της« είναι με τους διαδηλωτές και πρόσθεσε: «Μην έχετε καμία αμφιβολία – Η ανεξαρτησία έρχεται».

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν γύρω στις 13.00, τοπική ώρα, από το βασιλικό πάρκο Χόλιρουντ. Κρατούσαν σκωτσέζικες σημαίες και ορισμένοι φορούσαν κιλτ και έπαιζαν πίπιζες.

TerryAnnG 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿@TerryAnn_G

Hark when the night is falling
Hear! hear the pipes are calling,
Loudly and proudly calling,
Down through the glen….
High may your proud standards, Gloriously wave,
Land of my high endeavour,
Land of the shining rivers,
Land of my heart for ever,
Scotland the brave.

418 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Οι οργανωτές της πορείας, το κίνημα «Όλοι κάτω από το ίδιο λάβαρο» ανακοίνωσαν ότι ανταποκρίθηκαν  στο κάλεσμά τους τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι. Πέρσι, σε μια αντίστοιχη πορεία συμμετείχαν 20.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με την αστυνομία. Η βουλευτίνα του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας (SNP) Τζοάνα Κέρι έκανε λόγο με ανάρτησή της στο Twitter για 250.000 συμμετέχοντες φέτος.

All Under One Banner 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿@AUOBALBA

Over 200,000 at Today on the March for Independence through Scotland’s Capital! Well done People 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

576 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Στο δημοψήφισμα του 2014 οι Σκωτσέζοι τάχθηκαν κατά της ανεξαρτησίας της επαρχίας τους, με ποσοστό 55%. Όμως στο δημοψήφισμα του Ιουνίου του 2016 για το Brexit, πάνω από τέσσερις στους δέκα (62%) ψήφισαν να παραμείνει το Ηνωμένο Βασίλειο στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πολλοί δεν θέλουν να υποστούν τις συνέπειες που φοβούνται από μια βίαιη ρήξη με την ΕΕ.

ScottishPoliticsNews 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿@ScoPoliticsNews

Thousands of people from all over Scotland march in Edinburgh at the ‘All Under One Banner’ event in support of Scottish Independence

The event is set to be the largest in recent history.

See thread for tweets from marchers. @AUOBALBA @AUOBSCOT

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
921 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Η Στέρτζον έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να οργανώσει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία μέσα σε διάστημα δύο ετών εάν η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ. Την Τετάρτη κατηγόρησε τον Τζόνσον ότι προσπαθεί να βγάλει τη χώρα από την Ένωση χωρίς συμφωνία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης