Αρχική Ελλαδα Οι δασμοί των ΗΠΑ κατά της Ελλάδας μόνο με άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας μπορούν να αντιμετωπιστούν

Οι δασμοί των ΗΠΑ κατά της Ελλάδας μόνο με άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας μπορούν να αντιμετωπιστούν

Από antwnio

Λάβαμε από το Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ το παρακάτω δελτίο Τύπου:

Ενώ το καθεστώς που κυβερνά τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από την εποχή του Ομπάμα και της Χίλαρι έχει βάλει την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας και η Ρωσία επέβαλλε εμπάργκο σε ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα (με καταστροφικό αποτέλεσμα για τους Έλληνες αγρότες), ταυτόχρονα αυτό το καθεστώς των ΗΠΑ επέβαλε στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αύξηση των δασμών κατά 25%!  Αφορά τα φρούτα, τυριά, γάλα, γιαούρτι, γαλακτομικά, βούτυρο, χοιρινό, σαλάτες, κομπόστες και χυμούς.

Αυτή η συμπεριφορά, που ίσως ξεπερνά τα όρια της πολιτικής και οικονομικής αλητείας, προκαλεί διπλή καταστροφή στους Έλληνες αγρότες και κυρίως τους ροδακινο-παραγωγούς. Από τη μία πλευρά η απαγόρευση στους ροδακινο-παραγωγούς και πολλούς άλλους κλάδους της Ελληνικής Αγροτικής παραγωγής να εξάγουν προϊόντα στη Ρωσία και από την άλλη η αύξηση της φορολόγησης εισαγωγής των προϊόντων στις ΗΠΑ, σε βαθμό που κάνει τα προϊόντα από την Ελλάδα να είναι εξαιρετικά μη-ανταγωνιστικά λόγω της υψηλής τιμής τους (18% υπάρχοντες δασμοί + 25% = 43%).

Και για να μην έχουν τη δυνατότητα ελιγμών και παραπλάνησης του κοινού το ΑΚΚΕΛ υπογραμμίζει ότι η στήριξη των αποτελεσμάτων του πραξικοπήματος της Ουκρανίας αποτελεί εκθειασμό ναζιστικής ισχύος και υποστήριξη του Ναζισμού, μεταξύ άλλων και με το ψήφισμα A/RES/71/179 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που υιοθετήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2016 και δημοσιεύθηκε την 1η Φεβρουαρίου 2017 και μεταξύ άλλων αφορά την καταπολέμηση του εξτρεμισμού του ναζισμού και του νεοναζισμού όπως επίσης και εκφράσεών τους.

Η δικαιολόγηση αυτής της απαράδεκτης ενέργειας προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη οργή: Ότι γίνεται ως αντίποινα σε παράνομες επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην εταιρεία Airbus, για την κατασκευή αεροσκαφών, οι οποίες δημιουργούν ανήθικο πλεονέκτημα στην Airbus απέναντι στην αμερικανική Boeing. Οι ΗΠΑ βάζουν και την Ελλάδα ανάμεσα σε αυτούς που έχουν συλλογική ευθύνη (;) διότι ως χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης υποτίθεται ότι έχει εγκρίνει αυτές που χαρακτηρίζει ως παράνομες επιδοτήσεις όπως υποστηρίζουν οι Αμερικανικές κυβερνήσεις.

Πάντως τα παπαγαλάκια στο διαδίκτυο, στα κανάλια και στις εφημερίδες (που περίεργα ξεχνούν το ναζιστικό και πραξικοπηματικό παρελθόν του περιβόητου πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρυ Πάιατ), δεν έχουν γράψει κάτι, έστω το παραμικρό, εναντίον του διότι ο Τζέφρυ Πάιατ δεν έκανε απολύτως τίποτα για να μην εφαρμοστούν αυτές οι κυρώσεις στην Ελλάδα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την εταιρεία Airbus, παρά μόνο ως πελάτης. Μήπως δεν μας αγαπάει τόσο πολύ όπως κάποιοι θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε;

Δεν ισχύει επίσης ότι ο υπουργός Μάκης Βορίδης σε συνεργασία με τον Πάιατ πέτυχαν να εξαιρεθεί το ελληνικό λάδι και οι ελληνικές ελιές διότι αυτό το πέτυχαν οι Ιταλοί. Η ιταλική κυβέρνηση με το Κίνημα 5 Αστέρων του Λουίτζι Ντι Μάιο με τους οποίους το ΑΚΚΕΛ από τις αρχές του 2019 έχει στρατηγική συμμαχία, μεταξύ άλλων και για πιθανό νέο ευρωπαϊκό κόμμα. Όσο και αν προπαγανδίζουν το αντίθετο τα λιβανιστήρια του Αμερικανού πρέσβη που αιματοκύλισε την Ουκρανία με το πραξικόπημα., ανέβασε στην εξουσία τις ναζιστικές συμμορίες του Ποροσένκο και ξεκίνησε την πορεία που οδήγησε στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας και στο Ρωσικό εμπάργκο κατά των αγροτικών προϊόντων από την  Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πάντως ως καλοί συνωμοσιολόγοι δεν μπορούμε να μην σκεφτούμε ότι αυτή η ενέργεια του αμερικανικού καθεστώτος δεν μπορεί να μην έχει λάβει υπόψη ότι με αυτό τον τρόπο ωφελούνται ιδιαίτερα οι Καναδοί κλπ. Θα μπορούν τώρα να πουλούν «ελληνική» φέτα σε χαμηλότερες τιμές και σε κάποιο βαθμό να δημιουργήσουν και την αντίληψη ίσως και ότι η φέτα είναι δική τους ή ότι δεν είναι εντελώς ελληνικό προϊόν.

Εδώ ακριβώς είναι το σημείο που θα δοκιμαστεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το αν πραγματικά έχει πολυδιάστατη πολιτική και υπερασπίζεται τα εθνικά Δίκαια. Τώρα μπορούμε να σταματήσουμε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας ώστε η Ρωσία να σταματήσει και το εμπάργκο των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και να καλύψουμε την ζημιά που μας προκάλεσαν οι ΗΠΑ. Τώρα που το καθεστώς Ποροσένκο, οι ίδιοι οι Ουκρανοί, το πέταξαν με τις κλωτσιές από την εξουσία στις πρόσφατες εκλογές, δεν υπάρχει κανένας λόγος να εξακολουθούμε να παραβιάζουμε την διεθνή νομιμότητα  στηρίζοντας το ναζιστικό πραξικόπημα μέσω των κυρώσεων.

H ζημιά για την Ελλάδα είναι της τάξεως των πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό για μερικούς στην κυβέρνηση και στα άλλα κόμματα, μπορεί να είναι απλώς αριθμοί, αλλά σημαίνει καταστροφές για αγροτικές οικογένειες. Υπάρχουν άνθρωποι πίσω από τους αριθμούς.

4/10/2019

Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας – ΑΚΚΕΛ

Agriculture and Livestock Party of Greece – AKKEL

Σάκκoς 60, 68200 Ορεστιάδα, 6943077470

Sakkos 60, 68200 Orestiada, Greece, +30 6943077470

akkel.president@gmail.comakkel.press@gmail.com

https://www.facebook.com/VakisTsiompanidis

https://www.facebook.com/akkelGR/

Διαβάστε επίσης