Αρχική Εκκλησία Η Παναγία της Παναχράντου της Άνδρου & η Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος στον Πειραιά-ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ

Η Παναγία της Παναχράντου της Άνδρου & η Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος στον Πειραιά-ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ

Από antwnio

Με την δέουσα λαμπρότητα και τις αρμόζουσες εκκλησιαστικές τιμές η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς υποδέχθηκε σήμερα Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, την Ιερά και σεβάσμια Εικόνα της Παναγίας
της Παναχράντου και της Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος, προερχομένων από την Ιερά Μονή Παναχράντου της νήσου Άνδρου.

Η υποδοχή της Ιεράς Εικόνος και της Κάρας του Αγίου Παντελεήμονος, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των πανηγυρικών εορταστικών και λατρευτικών εκδηλώσεων “Δημήτρια 2019”, οι οποίες θα τελεστούν προς τιμήν του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Πειραιώς έως και την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019.

Το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού έφτασε στον κεντρικό λιμένα Πειραιώς, στην πύλη Ε3 έναντι Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου, λίγο μετά τις 5:30, όπου έγινε η επίσημη υποδοχή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, πλήθος κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και άλλων Μητροπόλεων και εκατοντάδων πιστών και τελέστηκε επίσημη δέηση, ενώ τιμές απέδωσε άγημα του Λιμενικού Σώματος.

Στην συνέχεια η Ιερά Εικόνα και η Τιμία Κάρα. με όχημα του Πυροσβαστικού Σώματος, κατευθύνθηκαν στην οδό Έβρου όπου και ξεκίνησε η Λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, υπό τον παιάνισμα της Φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιώς.

Διαβάστε επίσης