Αρχική Πολιτική Διοικητές νοσοκομείων: «Αγνοούνται» τα βιογραφικά – Άγριες πιέσεις για νέες αλλαγές

Διοικητές νοσοκομείων: «Αγνοούνται» τα βιογραφικά – Άγριες πιέσεις για νέες αλλαγές

Από antwnio
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τους νέους διοικητές νοσοκομείων

Τελειωμό δεν έχει, όπως φαίνεται, η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον διορισμό των Διοικητών στα Νοσοκομεία. Αφορμή, φυσικά, η περίπτωση του 80χρονου Κωνσταντίνου Πατέρα, τέως πλέον διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας, που υποχρεώθηκε σε παραίτηση μετά τον σάλο που προκλήθηκε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση για τις κομματικές τοποθετήσεις στο ΕΣΥ, ενώ η κυβέρνηση και η κυβερνώσα παράταξη απαντούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πρέπει να κουνά το δάχτυλο όταν επί ημερών του διορίσθηκαν σε νοσοκομεία και άνθρωποι που απασχολούνταν σε βουλκανιζατέρ πριν αναλάβουν.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της δηλώνει πως δεν έχει πρόβλημα να διορθώσει τυχόν αστοχίες που μπορεί να προκύψουν. Κι εδώ είναι που φαίνεται να ξεκινά νέο πρόβλημα για την κυβέρνηση, καθώς ασκούνται πιέσεις ακόμη και από την κομματική βάση της ΝΔ – όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr – να απομακρυνθούν κι άλλα στελέχη που διορίσθηκαν και χωρίς να έχουν τα προσόντα και τη γνώση για τον τομέα της υγείας, αλλά και λόγω μεγάλης ηλικίας.

 

Άλλωστε δεν είναι λίγοι στη λίστα που δημοσιοποίησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας – με βάση το ρεπορτάζ του ethnos.gr- που ξεπερνούν κατά πολύ τα 70 έτη. Το επιτελείο της οδού Αριστοτέλους τις τελευταίες ώρες βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να ελέγξει εκ νέου τα πρόσωπα που διορίσθηκαν στα νοσοκομεία, σημειώνουν πληροφορίες, αφού σχετικές εντολές έχουν δοθεί και …άνωθεν.

Στόχος είναι να μην προκύψει νέα αντίστοιχη περίπτωση όπως του 80χρονου τέως Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας όχι μόνο ως προς το ηλικιακό ζήτημα, αλλά και ως προς τα προσόντα και τις κομματικές διασυνδέσεις. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ακόμη και σήμερα το υπουργείο Υγείας δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα βιογραφικά των νέων Διοικητών Νοσοκομείων, αφού περιορίσθηκε μόνο στα ονόματά τους, ούτε καν στα πατρώνυμα.

Από την άλλη στο επιτελείο του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, σημειώνουν πηγές του ethnos.gr, νίπτουν τα χείρας τους για τις επιλογές των προσώπων αφού υποστηρίζουν πως δεν ήταν προσωπικές αποφάσεις του υπουργού Υγείας αλλά συνολικά της κυβέρνησης και του κόμματος.

Άγνωστο παραμένει εάν τις επόμενες ημέρες από τις συνεχείς πιέσεις και καταγγελίες που γίνονται, θα υπάρξουν και νέες αντικαταστάσεις σε πρόσωπα. Εξάλλου τις τελευταίες ημέρες είναι συνεχείς οι παροτρύνσεις κομματικών στελεχών να γίνουν αλλαγές σε πρόσωπα εδώ και τώρα.

Διαβάστε επίσης