Αρχική Πολιτική Σκουρλέτης: Η απλή αναλογική είναι δίκαιο εκλογικό σύστημα, αναβαθμίζει τη δημοκρατία

Σκουρλέτης: Η απλή αναλογική είναι δίκαιο εκλογικό σύστημα, αναβαθμίζει τη δημοκρατία

Από antwnio

Την άποψη ότι η απλή αναλογική είναι «ένα βαθιά δίκαιο και αντιπροσωπευτικό εκλογικό σύστημα, που αναβαθμίζει τη δημοκρατία», εκφράζει ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σήμερα στο Ρ/Σ «Στο Κόκκινο 105,5».

Σχολιάζοντας τη στάση της κυβέρνησης επί του θέματος, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σημειώνει ότι «ιστορικά η συντηρητική παράταξη ήταν ενάντια σε δημοκρατικές τομές, σε θεσμικές αλλαγές οι οποίες αφορούσαν τη λειτουργία του πολιτεύματος».

«Δεν μας προκαλεί έκπληξη που η Νέα Δημοκρατία θέλει να κλείσει «εντός μίας αγκύλης» την ιστορία της απλής αναλογικής», αναφέρει, ενώ τονίζει ότι το «ενδιαφέρον» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να δει «την στάση των υπόλοιπων δυνάμεων του ευρύτερου προοδευτικού χώρου και κυρίως του ΚΙΝΑΛ».

«Είναι μεγάλη η ευθύνη των άλλων δυνάμεων να τοποθετηθούν με ευθύτητα και βεβαίως να αναζητήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις, στις επόμενες εκλογές, που το πιο πιθανό είναι να γίνουν με απλή αναλογική, να δοθεί η δυνατότητα να υπάρξει μια άλλη προοδευτική πλειοψηφία», υπογραμμίζει.

Σε ότι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνει ότι «κάτω από φυσιολογικές πολιτικές συνθήκες θα περίμενε κανείς η επίτευξη πλειοψηφίας γύρω από το πρόσωπο ενός Προέδρου της Δημοκρατίας να αντιστοιχεί και με ευρύτερες συμφωνίες και συναινέσεις για την ασκούμενη πολιτική».

«Τώρα βλέπουμε ότι η Νέα Δημοκρατία σκέπτεται -θα δούμε τι θα γίνει- να επιλέξει κάποια πρόσωπα ως ένα προπέτασμα για να καλύψει επί της ουσίας την αντικοινωνική, ακραία νεοφιλελεύθερη και συντηρητική πολιτική της», επισημαίνει.

Διαβάστε επίσης