Αρχική Πολιτική Ο Βελόπουλος δεν θέλει τη Σακελλαροπούλου γιατί δεν μπορεί να μπει στο Αγιο Ορος

Ο Βελόπουλος δεν θέλει τη Σακελλαροπούλου γιατί δεν μπορεί να μπει στο Αγιο Ορος

Από antwnio

Κριτική για την επιλογή που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προτείνει την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας άσκησε, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο ίδιος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι η υποψηφιότητα της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου είναι προβληματική, γιατί είναι γυναίκα και δεν μπορεί να επισκεφθεί το Αγιο Ορος, την ώρα που το διεκδικούν, όπως είπε, διάφοροι. Στη συνέχεια, βέβαια, διευκρίνισε ότι δεν έχει πρόβλημα με το γεγονός ότι είναι γυναίκα, αλλά αναρωτήθηκε: «Γιατί να το κάνουμε σημαία επειδή είναι γυναίκα; Δεν είναι ρατσιστικό αυτό;», αναρωτήθηκε. Kατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση για «αριστεροφοβική επιλογή».

«Η Ελληνική Λύση θέλει έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος θα μπορεί διεθνώς να ακούγεται. Η κυρία Σακελαροπούλου είναι πολύ καλή είναι αξιοσέβαστη, αλλά δεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένη. Θεωρώ ότι η ΝΔ έκανε μια αριστεροφοβική επιλογή. Ήθελε να κάνει μια κεντροαριστερή επιλογή για να στριμώξει, θεωρητικά, τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επειδή δεν έχει αρμοδιότητες, τουλάχιστον να ακούγεται», ανέφερε.

Στη συνέχεια, ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε ότι στην πορεία της κυρίας Σακελαροπούλου υπάρχουν «γκρίζα» σημεία, όπως, «η Συμφωνία των Πρεσπών, ότι συναίνεσε στο κόψιμο των συντάξεων και των μισθών, στην απόδοση ιθαγένειας στους αλλοδαπούς, στον νόμο Ραγκούση, στις Σκουριές, που έχουν γίνει κρανίου τόπος».

«Τη στιγμή, μάλιστα, που το Άγιον Όρος διεκδικείται από πολλούς και εκτιμώ ότι την επόμενη δεκαετία θα είναι θέατρο συγκρούσεων πολλών χωρών, θα είναι η μοναδική περιοχή στην Ελλάδα που ο ανώτατος άρχων δεν θα μπορεί να την επισκεφθεί», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Τέλος, ο κ. Βελόπουλος επισήμανε ότι η επιλογή ανωτάτου δικαστικού για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προσκρούει στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών: «Οι δικαστές είναι δικαστές. Δεν μπορεί να γίνονται υπουργοί ούτε Πρόεδροι της Δημοκρατίας», υπογράμμισε.

 

ΠΗΓΉ ethnos.gr/

 

Διαβάστε επίσης