Αρχική Πολιτική Βρετανικό μουσείο: Τα μάρμαρα του Παρθενώνα αποκτήθηκαν νόμιμα – Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα τα διεκδικήσει ενόψει Brexit

Βρετανικό μουσείο: Τα μάρμαρα του Παρθενώνα αποκτήθηκαν νόμιμα – Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα τα διεκδικήσει ενόψει Brexit

Από antwnio

Ελληνικό …χρώμα φαίνεται πως απέκτησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Βρετανίας και Ε.Ε., με αφορμή δημοσίευμα του Bloomberg ότι η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Λονδίνο στην Ελλάδα αποτελεί προϋπόθεση για τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας.

Το προσχέδιο των διαπραγματεύσεων θέτει τις παραμέτρους για τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διαπραγματεύσεις με το Λονδίνο και σύμφωνα με αυτό, στο κείμενο των προϋποθέσεων για την εμπορική συμφωνία συμπεριλαμβάνεται μια παράγραφος που αφορά στην κλοπή πολιτιστικών

αντικειμένων.

Στη συγκεκριμένη παράγραφο αναφέρεται η ανάγκη να αντιμετωπιστούν «ζητήματα που αφορούν στην επιστροφή πολιτιστικών αγαθών που έχουν αφαιρεθεί παράνομα από τις χώρες καταγωγής τους».

Άρον – άρον διάψευση από Αθήνα

Ωστόσο φαίνεται πως η Ελληνική κυβέρνηση δεν εξετάζει τέτοιο ενδεχόμενο καθώς σύμφωνα με εκπρόσωπο του Βρετανικού Μουσείου, η Ελλάδα έχει αρνηθεί επίσημα ότι θα θέσει θέμα επιστροφής των Μαρμάρων στο πλαίσιο της συμφωνίας για το Brexit.

«Αποκτήθηκαν νόμιμα»

Τέλος ο ανιστόρητος και υπερόπτης εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου δήλωσε ότι τα «μάρμαρα αποκτήθηκαν νόμιμα και μας βοηθούν να διηγηθούμε την ανθρώπινη ιστορία που παρουσιάζουμε στο Μουσείο. Είναι προσβάσιμα σε 6 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.»

Κυβερνητικές …επιτυχίες

Υπενθυμίζεται ότι κυβέρνηση και πρωθυπουργός είχαν προ λίγων μηνών υποπέσει σε μεγαλοπρεπή γκάφα, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε το πρωτοφανές: Να μας δανείσει (!) το Βρετανικό Μουσείο τα μάρμαρα για λίγο καιρό, με αφορμή τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους.

Να δανείσουν δηλαδή οι κλέφτες στους ιδιοκτήτες τα κλοπιμαία, σε μια ένδειξη μεγαλοψυχίας.

Φυσικά οι Βρετανοί ζήτησαν πρώτα να αναγνωριστεί η κυριαρχία τους επί των μαρμάρων και η κυβέρνηση τα μάζεψε άρον – άρον.

Να σημειωθεί ότι στο Βρετανικό Μουσείο εκτίθενται αρχαιότητες που οι αδηφάγοι, αιμοδιψείς και αρχαιοκάπηλοι αποικιοκράτες έκλεψαν από όλη την υφήλιο, αρνούμενοι να τα επιστρέψουν εκεί που ανήκουν.

Διαβάστε επίσης