Αρχική Διεθνη Νεα Ερντογάν: Το βράδυ της 15ης Ιουλίου μου είπαν να πάω σε ελληνικό νησί

Ερντογάν: Το βράδυ της 15ης Ιουλίου μου είπαν να πάω σε ελληνικό νησί

Από antwnio

«Εγώ σε τούτα τα εδάφη γεννήθηκα, σε τούτα και θα πεθάνω» είπε για το πραξικόπημα


Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπενθύμισε την άρνησή του να διαφύγει στην Ελλάδα για να σωθεί τη νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος το καλοκαίρι του 2016, σε αντίθεση με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης, τον οποίο κατηγόρησε ότι όσο η χώρα και ο ίδιος προσωπικά αγωνίζονταν κατά των πραξικοπηματιών, εκείνος έπινε καφέ στο σπίτι του.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ απ’ την Κωνσταντινούπολη «το βράδυ της 15ης Ιουλίου με συμβούλεψαν να πάω σε ένα (ελληνικό) νησί. Αλλά εγώ τους είπα “εγώ σε τούτα τα εδάφη γεννήθηκα, σε τούτα και θα πεθάνω”, είπε σε τόνο ηρωικό για να καταχειροκροτηθεί από βουλευτές και κοινό μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα».

«Αν αργούσαμε 10-15 λεπτά ακόμη, τότε θα μας χτυπούσαν εκεί που ήμασταν. Το ελικόπτερό μας απογειώθηκε με διαφορά 10-15 λεπτών και φτάσαμε στο Ντάλαμαν και στη συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη» πρόσθεσε.

Ενημερώνοντας τους βουλευτές του για την κατάσταση στο εξωτερικό είπε χαρακτηριστικά ότι «οι εξελίξεις και στη Συρία και στη Λιβύη φαίνεται ότι από εδώ και πέρα θα θερμάνουν ακόμη περισσότερο τα νερά στη Μεσόγειο».

Διαβάστε επίσης