Αρχική Διαφορα νεα Συναγερμός από θαλάσσιο «τέρας» που ξεβράστηκε σε παραλία – Γιατί είναι κίνδυνος για τα σκυλιά (Photos)

Συναγερμός από θαλάσσιο «τέρας» που ξεβράστηκε σε παραλία – Γιατί είναι κίνδυνος για τα σκυλιά (Photos)

Από antwnio
Ένα «τέρας» που ξεβράστηκε σε πολυσύχναστη παραλία προκάλεσε το έντονο ενδιαφέρον επιστημόνων, οι οποίο, ωστόσο, μόλις κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το πλάσμα εξέδωσαν προειδοποίηση στους ιδιοκτήτες σκύλων της περιοχής.
Όλα άρχισαν όταν ένας κάτοικος της περιοχή της Λέιτον Μπιτς στην Αυστραλία ανέβασε στο Facebook τη φωτογραφία ενός εντελώς «ξένου» πλάσματος το οποίο είχε ξεβραστεί στην ακτή, διερωτόμενος τι ήταν.                                                                                                           
Το ερώτημα προκάλεσε το ενδιαφέρον και επιστημόνων, οι οποίοι εκτιμούν ότι το «τέρας» είναι λαγός της θάλασσας, ένα είδος μαλακίου που μοιάζει με γυμνοσάλιαγκα και ζει στο βυθό του Ειρηνικού Ωκεανού.
Το συγκεκριμένο είδος παράγει ένα μωβ υγρό το οποίο είναι τοξικό για τα σκυλιά και τους ανθρώπους. Το υγρό αυτό παράγεται όταν το ζώο αισθάνεται απειλημένο και είναι μηχανισμός άμυνας.
Αν σκυλί καταπιεί ποσότητα αυτού του υγρού, τότε αρχικά αρχίζει να παράγει πολύ σάλιο, εν συνεχεία παρουσιάζει τρέμουλο και σπασμούς και μπορεί ακόμα και να πεθάνει αν η ποσότητα είναι μεγάλη.

Διαβάστε επίσης