Αρχική Πολιτική ΧΙΟΣ-Ειρηνικός ξεσηκωμός κόντρα στη βία του κράτους-ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

ΧΙΟΣ-Ειρηνικός ξεσηκωμός κόντρα στη βία του κράτους-ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Από antwnio

Με μία άνευ προηγουμένου ειρηνική κινητοποίηση, απάντησε το πρωί της Τετάρτης η Χίος, στην επί 3ήμερο πολιορκία των δυνάμεων των ΜΑΤ που έφθασαν τα ξημερώματα της Δευτέρας κατ εντολή της κυβέρνησης.

Χιλιάδες κόσμου, από τη νεολαία του νησιού, του μαθητές, τους φοιτητές, τους επαγγελματίες, τους ιδιώτες, τους ναυτικούς, τους συνταξιούχους αλλά και τους ιερείς, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, δίνοντας τη δική τους απάντηση στην κυβερνητική εμμονή να μετατραπούν τα νησιά σε φυλακές ψυχών μέσα από έναν σχεδιασμό που εξ αρχής κινήθηκε προς λάθος κατεύθυνση.

Οι συγκεντρωμένοι απηύθυναν μηνύματα ενότητας, αποφασίζοντας να μην υποστείλουν τη σημαία της κινητοποίησης και σημειώνοντας ότι από εδώ και στο εξής ο αγώνας, θα είναι αγώνας για το μέλλουν του νησιού ενάντια σε σενάρια που θέλουν τη Χίο να φιλοξενεί διπλάσιο αριθμό προσφύγων και μεταναστών σε σχέση με σήμερα.

Οι Χιώτες μέσα από μία μεγαλειώδη κινητοποίηση πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην προκυμαία και από εκεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου καθώς και στα ξενοδοχεία που φιλοξενούνται οι διμοιρίες.

Η συντονιστική επιτροπή προέτρεψε τους επαγγελματίες, αφενός να μη συνεργαστούν με την κυβέρνηση, αφετέρου να μην προμηθεύουν τα ΜΑΤ με αγαθά πρώτης ανάγκης.

Δυσαρέσκεια για τον Ταξίαρχο

Εκτός των άλλων δυσαρέσκεια εκφράστηκε και για τη θερμή υποδοχή της 96 ΑΔΤΕ στα ΜΑΤ, με τους κατοίκους να σημειώνουν ότι η Ταξιαρχία συνέβαλε τα μέγιστα και με κάθε μέσο στην προέλαση των δυνάμεων καταστολής, συμμετέχοντας μάλιστα και στο επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης, περί δήθεν έναρξης των εργασιών στο «17» με σκαπτικά μηχανήματα.

Επόμενο ραντεβού δόθηκε στις 3 το μεσημέρι στο Αίπος.

 

πηγή politischios.gr

Διαβάστε επίσης