Αρχική Ελλαδα Δύσκολη νύχτα στις Καστανιές: Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες παραμένουν στα σύνορα

Δύσκολη νύχτα στις Καστανιές: Χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες παραμένουν στα σύνορα

Από antwnio

Χιλιάδες άτομα παραμένουν πίσω από τον συρμάτινο φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με την προσδοκία να περάσουν στην ελληνική πλευρά, η οποία καθημερινά ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας, με διμοιρίες των ΜΑΤ από αστυνομικές διευθύνσεις από όλη τη χώρα, ενώ και οι διοικητές των ταγμάτων εθνοφυλακής ενημερώθηκαν να είναι σε ετοιμότητα.

Σήμερα, οι αρχές προχώρησαν σε 70 συλλήψεις στην πρώτη, δεύτερη και τρίτη γραμμή ελέγχου και έχει σχηματιστεί δικογραφία, ενώ άλλες 66 συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες εισήλθαν παράνομα από σημεία της ελληνοτουρκικής μεθορίου πέραν της οριογραμμής του τελωνείου, όπου έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας δημιουργώντας ένα αδιαπέραστο τείχος.

Ωστόσο, παρά τα συνεχώς ενισχυόμενα μέτρα ασφαλείας, ομάδες ατόμων επιχείρησαν, νωρίς το απόγευμα, να παραβιάσουν τα συρματοπλέγματα με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση και οι δυνάμεις φρούρησης να “απαντήσουν” με δακρυγόνα στις πέτρες, τα ξύλα και τα χημικά, που έρχονταν από απέναντι.

Με φωτιές και αυτοσχέδιες σκηνές, οι συγκεντρωμένοι στην άλλη πλευρά των συνόρων προσπαθούν να “ξορκίσουν” το τσουχτερό κρύο και την υγρασία, ενώ την ίδια ώρα δεκάδες Έλληνες αλλά και ξένοι δημοσιογράφοι από διεθνή μέσα ενημέρωσης βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στο τελωνείο των Καστανεών.

Στις Καστανιές, οι κάτοικοι έδειχναν εξοικειωμένοι με τη διαφορετική αυτή κινητικότητα που καταγράφεται στα σύνορα καθώς η παρουσία μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή είναι στην καθημερινότητά τους.

Νέα ένταση στον Έβρο: Τουρκικά στρατιωτικά οχήματα συνοδεύουν λεωφορεία με μετανάστες

Νέα επεισόδια μεταξύ προσφύγων – μεταναστών και των ελληνικών αρχών σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στον Εβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στις 17:30 ομάδα ατόμων έκοψε τον φράχτη σε κοντινή απόσταση από το φυλάκιο στις Καστανιές με σκοπό να εισέλθει σε ελληνικό έδαφος.

Άμεσα επενέβησαν δύο ελαφρά, τροχοφόρα ανιχνευτικά οχήματα του στρατού (VBL) και οι άνδρες των ενόπλων δυνάμεων, με τη βοήθεια της αστυνομίας, δεν τους επέτρεψαν την είσοδο.

Κατά την εμφάνιση των αστυνομικών δυνάμεων, εκτοξεύθηκαν δακρυγόνα προς το ελληνικό έδαφος, ενώ το ίδιο καταγράφεται και σε δεύτερο βίντεο από τη συνοριακή γραμμή.

Παράλληλα, μεταδίδονται εικόνες, κατά τη μεταφορά μεταναστών με λεωφορεία στη συνοριακή γραμμή. Σύμφωνα με μαρτυρίες τα οχήματα τα οποία συνοδεύουν τα λεωφορεία ανήκουν στον τουρκικό στρατό.

Διαβάστε επίσης