Αρχική Κοινωνια Μυτιλήνη: «Να μη γ@@ιόσν@ σα τη σκύλα να μην ήσουνα γκαστρωμένη μωρή» – Εικόνες ντροπής στο λιμάνι της Θέρμης (Video)

Μυτιλήνη: «Να μη γ@@ιόσν@ σα τη σκύλα να μην ήσουνα γκαστρωμένη μωρή» – Εικόνες ντροπής στο λιμάνι της Θέρμης (Video)

Από antwnio

Ντροπή και αποτροπιασμό προκαλούν όσα συμβαίνουν στο λιμάνι της Θέρμης.

Κάτοικοι της Μυτιλήνης εμποδίζουν πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων μία έγκυος και μικρά παιδιά, να αποβιβαστούν στο λιμάνι.

«Τα σύνορα έκλεισαν, γιατί ήρθατε;… Πίσω στην Τουρκία…». «Αφήστε τους μέσα στη βάρκα, αλλιώς θα πάνε απέναντι και θα τρέχουν σαν τα ποντίκια», «Να μπούμε σε μια βάρκα – ποιός έχει μια βάρκα; -και να τους τραβήξουμε μέσα», «Στη θάλασσα…» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

Στο μεταξύ αποτροπιασμό προκαλεί και ο παρακάτω διάλογος που καταγράφηκε σε βίντεο και έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα tonisi.gr.

– Η άλλη είναι γκαστρωμένη. Κι επειδή είναι γκαστρωμένη; Όταν την πήρες τη βάρκα…
– Να μη γαμιόσν@ σα τη σκύλα να μην ήσουνα γκαστρωμένη μωρή! Κουνέλες! Εμείς σε γαμ@@αμε;», φώναζαν κάτοικοι της περιοχής σε έγκυο.

Χτύπησαν φωτορεπόρτερ – Προπηλάκισαν την επικεφαλής του γραφείου της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και δημοτική σύμβουλο

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους προπηλάκισαν την επικεφαλής του γραφείου Λέσβου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και δημοτική σύμβουλος Μυτιλήνης Νίκης Τσιριγώτη επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” η οποία αποπειράθηκε να παρέμβει.

Χτύπησαν άγρια με μπουνιές και κλωτσιές φωτορεπόρτερ.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο Michael Trammer χτυπήθηκε από φασίστες που πέταξαν τις φωτογραφικές του μηχανές στη θάλασσα.

 

Από το εξαγριωμένο πλήθος δεν γλίτωσε ούτε Γερμανός δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου ZDF, ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι, και μια Ελληνίδας εικονολήπτρια.

Αντιφασιστική απάντηση

Ως «απάντηση» σε όσα λαμβάνουν χώρα από το πρωί στο νησί περίπου 200 άτομα, φοιτητές και εργαζόμενοι της Μυτιλήνης καθώς και αντιπρόσωποι αντικαπιταλιστικών κινήσεων που αυτές τις μέρες πραγματοποιούν επίσκεψη, πραγματοποίησαν αντιφασιστική πορεία στο κέντρο της Μυτιλήνης.

 

 

πηγή .topontiki.gr/

Διαβάστε επίσης