Αρχική Πολιτική Βίντεο-ντοκουμέντο: Τούρκοι αστυνομικοί ρίχνουν χημικά στα σύνορα εναντίον της ελληνικής πλευράς

Βίντεο-ντοκουμέντο: Τούρκοι αστυνομικοί ρίχνουν χημικά στα σύνορα εναντίον της ελληνικής πλευράς

Από antwnio

Όταν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έφυγαν από την Ελλάδα μετανάστες και πρόσφυγες υπό την καθοδήγηση των τουεκικών αρχών ξεκίνησαν πάλι τις προσπάθειες εισβολής στην Ελλάδα.

Η ανάμειξη της Τουρκίας είναι ολοφάνερη και αποδεικνύεται και στο παρακάτω βίντεο όπου διακρίνεται η τουρκική αστυνομία να ρίχνει με πολλαπλούς εκτοξευτές (πολυβομβιδοβόλο ή κανονάκι) καπνογόνα και δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά. Όπως φαίνεται καθαρά πρόκειται για διμοιρία της τουρκικής αστυνομίας που βρίσκεται 40 μέτρα από τα σύνορα.

Περίπου 15-20 άτομα κατευθύνθηκαν προς τον φράχτη και άρχισαν να εκτοξεύουν δακρυγόνα και χημικά, πιθανότατα με εκτοξευτήρες, με τις ελληνικές δυνάμεις να απαντούν άμεσα.

Όπως μετέδωσε ο Αντ1, ακούστηκαν δύο εκκωφαντικοί ήχοι και στη συνέχεια σειρήνα και μετά νεαροί από την τουρκική πλευρά εκτόξευσαν κατά αστυνομικών καπνογόνα και χημικά.

Οι Έλληνες αστυνομικοί και στρατιώτες απαντούσαν και υπήρξε άμεση κινητοποίηση, με τις δυνάμεις να παίρνουν θέσεις σε διάφορα σημεία γύρω από το φυλάκιο αλλά κι ένα όχημα της Πυροσβεστικής να σπεύδει στο σημείο για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενο πυρκαγιάς.

Χθες η κατάσταση ήταν ήρεμη στην περιοχή καθώς σχεδόν όλοι οι μετανάστες και πρόσφυγες απομακρύνθηκαν από τις Καστανιές και κατευθύνονταν νότια, προς το Δέλτα του Έβρου.

Διαβάστε επίσης