Αρχική Διαφορα νεα Γεωργιάδης: Ανακοινώσαμε μία πρώτη δέσμη μέτρων για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό

Γεωργιάδης: Ανακοινώσαμε μία πρώτη δέσμη μέτρων για τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό

Από antwnio

“Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης κάνει τις μηδενικές ροές γιατί πλέον ξέρουν όλοι ότι τα σύνορα φυλάσσονται και δεν έχουν μέλλον στην Ελλάδα”, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

“Με ένα καλάθι μέτρων η κυβέρνηση αλλάζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε κάνει την Ελλάδα τον πιο ελκυστικό πόλο για τον κάθε λαθρομετανάστη. Τι έλεγε η Ελλάδα επί ΣΥΡΙΖΑ: ‘Όσοι θέλετε, ελάτε εδώ’. Τι λέει η Ελλάδα επί Μητσοτάκη: ‘Δεν σας θέλουμε εδώ, είστε ανεπιθύμητοι’. Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να γίνουν κλειστές δομές στις Σέρρες και την Αττική. Αυτά τα κέντρα γίνονται για τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι μπήκαν στη χώρα μας από 1ης Μαρτίου και μετά και οι οποίοι θα πηγαίνουν στις δομές και με διαδικασίες εξπρές θα απελαύνονται. Μετά την 1η Μαρτίου δεν τους δίνουμε το δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση χορήγησης ασύλου και επιταχύνουμε τις διαδικασίες απέλασης… Θέλω να κάνω δημόσια έκκληση στους φίλους μου στις Σέρρες: Τώρα όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη στην πατρίδα και τα νησιά μας, που δεν μπορούν να αντέξουν όλο αυτό το βάρος”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

“Ανακοινώσαμε ήδη χθες μία πρώτη δέσμη μέτρων περί αναστολής καταβολής ΦΠΑ των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού. Υπάρχουν κλάδοι, όπως τα catering, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα που έχουν μεγάλη πτώση. Θα στηρίξουμε τις επιχειρήσεις για να κρατήσουν τους εργαζομένους τους… Όσοι αποδεικνύουν την κάθετη πτώση του τζίρου τους που οφείλεται στον κορονοϊό, θα έχουν από το κράτος όλα εκείνα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να περάσουν τον κάβο. Δεν θα τους αφήσουμε να καταστραφούν. Αυτό είναι μήνυμα για εκείνους που είναι νόμιμοι, έκοβαν αποδείξεις και μπορούν να αποδείξουν τη μείωση του τζίρου”, σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και πρόσθεσε:

“Χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, με την παρουσία τη δική μου και του υφυπουργού, κ. Τσακίρη, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συμφωνία εγγυοδοσίας 100 εκατ. ευρώ με τη μόχλευση ποσού έως μισού δισ. ευρώ για δάνεια αποκλειστικά σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, επιχειρήσεις που μέχρι σήμερα ήταν αποκλεισμένες από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα ή οι τράπεζες τους ζητούσαν collaterals, σε τρεις μήνες – τόσο χρειάζεται η γραφειοκρατία μεταξύ τραπεζών και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων -θα πηγαίνουν στην τράπεζα και θα λαμβάνουν χαμηλότοκο δάνειο. Δηλαδή, όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε τρεις μήνες από σήμερα θα μπορούν να πάρουν χαμηλότοκα εγγυημένα δάνεια”.

Διαβάστε επίσης