Αρχική Πολιτική «Κεραυνοί» Πρωτόπαππα: Τυχοδιωκτισμός οι πρόωρες εκλογές

«Κεραυνοί» Πρωτόπαππα: Τυχοδιωκτισμός οι πρόωρες εκλογές

Από antwnio
«Όταν η Ελλάδα θα πρέπει να ξαναμπεί επειγόντως σε τροχιά, θα είναι τυχοδιωκτισμός να καταφύγουμε σε εκλογές και μάλιστα διπλές, που θα εντείνουν επικίνδυνα διαλυτικά φαινόμενα», δήλωσε ο πρώην υπουργός και κορυφαίο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, Χρήστος Πρωτόπαπας.
«Χρειαζόμαστε πολιτική σταθερότητα και συνεννόηση για να αντιμετωπίσουμε με ασφάλεια δύσκολες καταστάσεις, όχι νέες περιπέτειες», είπε με συνέντευξη του στο «Eidiseis». «Ελπίζω πραγματικά ότι κανείς δεν θα βάλει το προσωρινό κομματικό συμφέρον πάνω από τα συμφέροντα της χώρας. Γιατί αν το κάνει, πιθανόν θα βρεθεί και προ εκπλήξεων», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι «η ιστορία είναι γεμάτη από παραδείγματα του πώς έπεσαν «από το άλογο» στις εκλογές που έγιναν μετά από κρίση, αυτοί που νόμιζαν ότι ήταν “καβάλα”».
Ο κ. Πρωτόπαπας τόνισε ότι εκείνο που χρειάζεται η χώρα είναι «ένα Ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, με την μορφή μιας Εθνικής Κοινωνικής Συμφωνίας, που θα προκύψει μέσα από διάλογο με τα πολιτικά κόμματα και τους Κοινωνικούς εταίρους».
Όπως ανέφερε, «είναι πια επιβεβλημένο στο σχέδιο αυτό να χρησιμοποιήσουμε τα 20 δισ. του αποθέματος, που προέρχεται από την υπερφορολόγηση του λαού». Επισήμανε επίσης ότι το σχέδιο πρέπει να χαρακτηρίζεται από δύο λέξεις: “Αποτελεσματικότητα” και “Δικαιοσύνη”». «Γιατί μόνο τότε η Κοινωνία θα το στηρίξει, μόνο τότε οι παραγωγικές δυνάμεις θα κινητοποιηθούν για να εγγυηθούν την επιτυχία τους», υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσης