Αρχική Ελλαδα Μουφτεία Ξάνθης: Κλειστά και χωρίς μεγάφωνα τα Τεμένη

Μουφτεία Ξάνθης: Κλειστά και χωρίς μεγάφωνα τα Τεμένη

Από antwnio

Κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς μεγάφωνα είναι και τα Τεμένη, ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή της η Μουφτεία Ξάνθης, εξαιτίας των μέτρων πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Αναφορικά με τις κηδείες, η Μουφτεία αναφέρει πως επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, του απολύτως στενού συγγενικού περιβάλλοντος του αποβιώσαντος και των προσώπων που επιμελούνται της ταφής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μουφτείας:

Σε συνεχεία προηγούμενων μέτρων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του COVID-19, τα οποία εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ, σας ενημερώνουμε ότι με νεότερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου των Υπουργών Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας (Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 23093/06.04.2020 – ΦΕΚ Β’1178) για το διάστημα από 12.04.2020 έως 20.04.2020 ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητώς η χρήση μεγαφώνων ή οποιουδήποτε άλλου μέσου για την εξωτερική μετάδοση κάθε είδους ιεροπραξιών και θρησκευτικών τελετών σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι θύρες εισόδου και εξόδου των χώρων λατρείας παραμένουν κλειστές και ο θρησκευτικός λειτουργός είναι υπεύθυνος να λαμβάνει όλα τα μέτρα, ώστε να εξασφαλίζεται ότι κανείς δεν εισέρχεται στον χώρο λατρείας κατά τη διάρκεια της τέλεσης ιεροπραξίας και κάθε είδους θρησκευτικής τελετής.

Όσον αφορά στις κηδείες, επιτρέπεται η συμμετοχή μόνο του θρησκευτικού λειτουργού, του απολύτως στενού συγγενικού περιβάλλοντος του αποβιώσαντος και των προσώπων που επιμελούνται της ταφής“.

πηγή thestival.gr

Διαβάστε επίσης