Αρχική Εκκλησία Οι Κληρικοί της Κρήτης ενώνουν τη φωνή τους για την Αγιά Σοφιά

Οι Κληρικοί της Κρήτης ενώνουν τη φωνή τους για την Αγιά Σοφιά

Από antwnio

Την έντονη διαμαρτυρία τους για τις προθέσεις της Τουρκίας να μετατρέψουν την Αγία Σοφία σε τζαμί εκφράζουν οι Κληρικοί της Κρήτης μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε η Ένωση Συνδέσμων Κληρικών Εκκλησίας Κρήτης.

«Ενώνουμε τη φωνή μας, με τις φωνές όλων των Ορθοδόξων ανά τον κόσμο και όχι μόνο χριστιανών και κάνουμε την ευχή να μην προχωρήσει τελικά η Τουρκία και σε αυτή την απειλή της», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της, ενώ οι Κληρικοί εκφράζουν παράλληλα τη στήριξη τους προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Αναλυτικά αναφέρει:

Η Ένωση Συνδέσμων Κληρικών Εκκλησίας Κρήτης, η οποία εκπροσωπεί τους κληρικούς όλης της Κρήτης, διαμαρτύρεται εντόνως για την πρόθεση την οποία εκφράζει το τελευταίο χρονικό διάστημα η Τουρκική κυβέρνηση, για την μετατροπή του Ι. Ναού της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί.

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ σαν Ορθόδοξος Ναός μα και σαν μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και τόπος αναφοράς όλου του ορθόδοξου κόσμου, πρέπει να ενώνει τους λαούς και όχι να τους χωρίζει.

Ενώνουμε τη φωνή μας, με τις φωνές όλων των Ορθοδόξων ανά τον κόσμο και όχι μόνο χριστιανών και κάνουμε την ευχή να μην προχωρήσει τελικά η Τουρκία και σε αυτή την απειλή της.

Παράλληλα όλοι οι κληρικοί της Κρήτης εκφράζουμε την ολόθερμη υιϊκή συμπαράστασή μας προς το οικουμενικό μας Πατριαρχείο και προσωπικά στον Οικουμενικό Πατριάρχη του Γένους μας.

Για το Δ.Σ της Ένωσης

Ο Πρόεδρος

Πρωτοπρεσβύτερος  π. Ζαχαρίας Αδαμάκης

ΠΗΓΗ: orthodoxianewsagency.gr

Διαβάστε επίσης