Αρχική Πολιτική Αναστασιάδης για Τουρκία: Ελλάδα και Κύπρος επιδιώκουμε επικράτηση του Δικαίου – ΒΙΝΤΕΟ

Αναστασιάδης για Τουρκία: Ελλάδα και Κύπρος επιδιώκουμε επικράτηση του Δικαίου – ΒΙΝΤΕΟ

Από antwnio

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας,Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Είναι ο πρώτος αρχηγός κράτους που επισκέπτεται την Ελλάδα μετά την εκδήλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

“Οι συνθήκες που διαμορφώνονται δυστυχώς τους τελευταίους μήνες μέσα από μια σειρά προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας, είτε αυτές αναφέρονται στις παράνομες γεωτρήσεις εντός της ΑΟΖ της Κύπρου είτε η επιθετικότητα που επιδεικνύει στη Συρία ή στο Ιράκ με προέκταση πλέον με το παράνομο μνημόνιο που έχει υπογράψει με την Λιβύη, αλλά ταυτόχρονα και την απειλή σφετερισμού της ελληνικής ΑΟΖ. Με αποκορύφωμα αυτό που σημειώσατε την προχθεσινή ενέργεια της μετατροπής ενός πολιτιστικού μνημείου, συμβόλου για τον Χριστιανισμό, σε τέμενος” ανέφερε.

“Η κύρια αγωνία είναι πώς συμπεριφέρεται ο διεθνής παράγων μπροστά σε μια δύναμη, που δυστυχώς ερμηνεύει το διεθνές δίκαιο κατά το δοκούν προκειμένου να επιτύχει έναν αναθεωρητισμό και μια συμπεριφορά που αντιβαίνει σε υποψήφιο κράτος μέλος της ΕΕ, αλλά και το διεθνές δίκαιο. Δεν συμμορφώνεται με τους ελάχιστους κανόνες μιας υποψήφιας χώρας, παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο, κάθε αρχή και αξία. Είναι ο λόγος που είμαι σήμερα στην Αθήνα, ο συντονισμός με την ελληνική κυβέρνηση με την οποία έχουμε άριστη συνεργασία και συνεννόηση. Επιδιώκουμε τον συντονισμό ώστε να είμαστε αποτελεσματικότεροι στις προσπάθειες επικράτησης της ειρήνης. Ούτε η Ελλάδα, ούτε η Κύπρος επιδιώκουν όξυνση. Αντίθετα επιδιώκουμε επικράτηση του Δικαίου” πρόσθεσε.

 

Διαβάστε επίσης