Αρχική Πολιτική “Η συμφωνία με την Αίγυπτο ακυρώνει το τουρκολιβυκό μνημόνιο” δήλωσε ο Δένδιας

“Η συμφωνία με την Αίγυπτο ακυρώνει το τουρκολιβυκό μνημόνιο” δήλωσε ο Δένδιας

Από antwnio

Η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου πετά το τουρκολιβυκό μνημόνιο στον κάλαθο των αχρήστων ,υποστηρίζει ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας στις πρώτες του δηλώσεις μετά από την υπογραφή.

«Η σημερινή μας συμφωνία επιβεβαιώνει και κατοχυρώνει το δικαίωμα και την επήρεια των νησιών μας σε υφαλοκρηπίδα και σε Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη» τόνισε ο κ. Δένδιας και έστειλε το μήνυμα ότι από σήμερα οι σχέσεις της Ελλάδας και της Αιγύπτου περνούν σε μια νέα φάση στενότερων επαφών.

Χαρακτήρισε τη συμφωνία υποδειγματική και σημαντική για ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και αμοιβαία επωφελής, αλλά κυρίως δίκαιη. «Σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας και συμβάλλει στη σταθερότητα και στην ασφάλεια στην περιοχή μας. Επιλύει μια χρονίζουσα εκκρεμότητα. Είναι μια συμφωνία μεταξύ δύο φιλικών, γειτονικών χωρών που σέβονται την ιστορία τους».

Υποστήριξε ακόμη  πως η συμφωνία Ελλάδας και Αιγύπτου είναι το απολύτως αντίθετο του παράνομου, άκυρου και νομικά ανυπόστατου μνημονίου κατανόησης μεταξύ της Τουρκίας και της Τρίπολης και διαμήνυσε ότι μετά την υπογραφή της σημερινής συμφωνίας μας, το ανύπαρκτο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης έχει καταλήξει εκεί όπου ανήκει από την πρώτη στιγμή, στον κάλαθο των αχρήστων.

 

Διαβάστε επίσης