Αρχική Ελλαδα ΒΙΝΤΕΟ-Αντιδράσεις για το κήρυγμα του Μητροπολίτη Κοζάνης: Ζήτω το Έθνος, ζήτω η Χωροφυλακή

ΒΙΝΤΕΟ-Αντιδράσεις για το κήρυγμα του Μητροπολίτη Κοζάνης: Ζήτω το Έθνος, ζήτω η Χωροφυλακή

Από antwnio

Αντιδράσεις στα social media προκάλεσαν τα όσα είπε στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος. Αφού αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις και διεκδικήσεις, κάλεσε τους παριστάμενους πιστούς να αναφωνήσουν “Ζήτω το Έθνος-Ζήτω η Ελλάδα μας-Ζήτω οι ένοπλες δυνάμεις μας -Ζήτω η Χωροφυλακή-Οι γιατροί μας”!

Μάλιστα, ο ίδιος επέπληξε τους παριστάμενους, διότι δε φώναξαν με ιδιαίτερο ζήλο τα “ζήτω” λέγοντας “Γιατί δε φωνάζετε; Δεν το αγαπάτε (το έθνος);”!!!

Επίσης ο Μητροπολίτης τόνισε επίσης πως “Αγαπάμε την Ευρώπη, αλλά εμείς φτιάξαμε την Ευρώπη. Όταν είπα κάποτε, από αυτή τη θέση, πως, όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες και τραγωδίες, εκείνοι ήταν επάνω στα δέντρα και στις χοιροκαλύβες, κάποιος δημοσιογράφος πήρε και έκανε ολόκληρο πρωτοσέλιδο ότι είμαι ρατσιστής, σωβινιστής και εθνικιστής! Αν έτσι ονομάζεται η αγάπη για την πατρίδα, η θυσία και το αίμα για την πατρίδα, τότε ναι, ας με χαρακτηρίζουν όπως θέλουν! Εμείς εκεί στον Μοριά, εκεί στα Καλάβρυτα, σηκώσαμε το λάβαρο να πάμε μέχρι την Πόλη και την Αγιά Σοφιά! Και οι προδότες Έλληνες μας κράτησαν, για την εξουσία, μέχρι τον Σπερχειό!”

Ο Παύλος μίλησε και για τον κορονοϊό και τη Θεία Κοινωνία:

“Αφού βλασφημούμε κάθε μέρα – μέχρι σήμερα – το Χριστό μας, μέσα από το Σώμα & το Αίμα Του, την Θεία Κοινωνία, ότι από εκεί θα μεταδοθεί ο κορονοϊός και τα υπόλοιπα, απέστρεψε ο Θεός το πρόσωπό του, από τη χώρα μας ή κι αν υπάρχει λίγη ευλογία, είναι για τους πολύ λίγους, που υψώνουν χείρα βοηθείας. Εγώ χαίρομαι που σας βλέπω σήμερα εδώ αλλά και σαν απλοί χριστιανοί, εκκλησιάζεστε; Όχι, όχι! (Μόνο) σε δοξολογίες και σε τέτοια, γιατί δε μπορούμε να ακούμε αυτά που λένε οι παπάδες και οι δεσποτάδες. Την αλήθεια λένε οι παπάδες κι οι δεσποτάδες. Αυτό που βιώνουν διαχρονικά κι έχουμε υποχρέωση, έχουμε δικαίωμα, έχουμε καθήκον, όλοι οι ρασοφόροι, σ’ αυτή την χώρα, να υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας αλλά την ίδια στιγμή και φωνή προσευχής προς το Θεό. Άρχοντες μου είμαστε Έλληνες, έχουμε μια αρετή, πάνω απ’ όλες (τις αρετές), τη φιλοτιμία. Ν’ ανοίγουμε την αγκαλιά μας σε όλους αλλά να ξέρουμε όμως ποιοι είναι φίλοι μας και ποιοι είναι φίδια, για να μας φάνε”.

 

Να σημειωθεί πως μεταξύ των παρισταμένων ήταν οι βουλευτές Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας Στάθης Κωνσταντινίδης και Γιώργος Αμανατίδης, ο δήμαρχος Λάζαρος Μαλούτας και εκπρόσωποι της τοπικής στρατιωτικής ηγεσίας.

 

 

 

 

Πηγή: kozan.gr, kozanimedia.gr

Διαβάστε επίσης