Αρχική Διεθνη Νεα Χουριέτ: Κοινή διακήρυξη ετοιμάζουν Ελλάδα και Τουρκία

Χουριέτ: Κοινή διακήρυξη ετοιμάζουν Ελλάδα και Τουρκία

Από antwnio

Κοινή διακήρυξη για το πλαίσιο διαπραγματεύσεων στο οποίο θα καθορίζονται τα κεφάλαια και η μέθοδος των διερευνητικών διαπραγματεύσεων ετοιμάζουν Ελλάδα και Τουρκία σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Οι πηγές της τουρκικής εφημερίδας αναφέρουν ότι μόλις διασφαλιστεί συμφωνία για το πλαίσιο αναμένεται να ανακοινωθεί και η ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων, ενώ προστίθεται πως παρόλο που οι διαπραγματεύσεις θα είναι μακρές και δύσκολες αποτελούν την καλύτερη διέξοδο.

Στο μεταξύ σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην Τούρκου διπλωμάτη Σινάν Ουλγκέν στην τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, η Άγκυρα θα πρέπει να πιέσει την Αθήνα να ανακοινώσει στα Ηνωμένα Έθνη την υφαλοκρηπίδα της, διαφορετικά η Αθήνα «θα προσπαθεί να προωθήσει θέσεις με βάση έγγραφα όπως ο Χάρτης της Σεβίλλης που δεν έχουν καμιά νομική βάση».

Ο πρώην Τούρκος διπλωμάτης υποστηρίζει πως αν η Ελλάδα εξαναγκαστεί να δηλώσει την υφαλοκρηπίδα της στον ΟΗΕ, όπως έχει πράξει η Τουρκία, τότε θα υπάρξουν ‘περιοχές που συγκρούονται’ και οι δύο χώρες θα συζητήσουν επί αυτών των περιοχών για να βρεθεί λύση δια της διπλωματικής οδού.

Πηγή: philenews/KYΠΕ

Διαβάστε επίσης