Αρχική Κοινωνια Νέα μέτρα για τον κορονοϊό – Τι θα ανακοινώσει ο Χαρδαλιάς

Νέα μέτρα για τον κορονοϊό – Τι θα ανακοινώσει ο Χαρδαλιάς

Από antwnio

Νέα μέτρα θα ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα. Η κυβέρνηση βγάζει κι άλλα όπλα από τη φαρέτρα της, και προχωρά σε νέους περιορισμούς προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού στην Αττική. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί σήμερα η επιβολή ωραρίου σε περίπτερα, κάβες, μίνι μάρκετ, και ψιλικατζίδικα. Δηλαδή, να κλείνουν να μεσάνυχτα προκειμένου να μην πωλούν αλκοόλ και να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο συνωστισμός στις πλατείες.

Ο ίδιος ο κ. Χαρδαλιάς, συνομιλώντας το πρωί με κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε ότι είμαστε μακριά από ένα lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού. Έχουμε πολλά ακόμη μέτρα να εφαρμόσουμε, αν χρειαστεί, πριν από ένα τέτοιο ενδεχόμενο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. Όταν ρωτήθηκε ποια άλλα μέτρα πιθανολογεί ότι μπορεί να εφαρμοστούν, έφερε ως παράδειγμα την καθολική χρήση της μάσκας σε όλους τους χώρους, και στους εξωτερικούς ή μέτρα που θα αφορούν ηλικιακές ομάδες πληθυσμού, όπως άνω των 65 ετών.

“Συνεχώς, κάθε ώρα και κάθε στιγμή αξιολογούνται τα στοιχεία από όλους τους αρμόδιους επιστήμονες, μελετάμε την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και το τι ακριβώς μέτρα θα παρθούν θα γίνει με βάση τα στοιχεία της συγκεκριμένης στιγμής”, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Διαβάστε επίσης