Αρχική Ελλαδα Κορονοϊός: Σε ποιες περιοχές είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους – Δείτε τα ΦΕΚ

Κορονοϊός: Σε ποιες περιοχές είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους – Δείτε τα ΦΕΚ

Από antwnio

Δημοσιεύτηκαν τα ΦΕΚ με τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο και σε όσες ήδη βρίσκονται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, με στόχο την αποτροπή περαιτέρω μετάδοσης του κορονοϊού.

Δείτε ΕΔΩ τα μέτρα που θα ισχύσουν εντός των ορίων: α) των Περιφερειακών Ενοτήτων Χαλκιδικής, Χανίων, Λέσβου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας, Κιλκίς και Τρικάλων και β) του Δήμου Μυκόνου, κατά το χρονικό διάστημα από τις 26 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 5.00 π.μ. έως και τις 4 Οκτωβρίου 2020.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται υποχρέωση χρήσης μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Αναλυτικά:

1. Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας, τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους.

2. Από την υποχρέωση της παρ. 1 εξαιρούνται: α) τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα, όπως λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και β) τα παιδιά ηλικίας κάτω των τριών (3) ετών.

3. Για κάθε παράβαση του παρόντος επιβάλλεται διοι- κητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

4. Οι ειδικότεροι κανόνες που προβλέπονται ως προς την υποχρέωση χρήσης μάσκας στην υπό στοιχεία Δ1α/Γ.Π.οικ.56435/14.9.2020 κοινή υπουργική απόφα- ση (Β’ 3958), όπως εκάστοτε ισχύει, δεν θίγονται από την εφαρμογή της παρούσας.

Δείτε ΕΔΩ τι προβλέπεται για το ανώτατο όριο συμμετεχόντων δημοσίων ή κοινωνικών εκδηλώσεων και για τους κανόνες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, εντός των ορίων: α) των Περιφερειών Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, β) των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κέρκυρας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Πέλλας, Πιερίας, Κιλκίς, Λέσβου και Ημαθίας και γ) των Δήμων Μυκόνου, Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου, Κω, Πάρου και Αντιπάρου. Τα μέτρα θα ισχύσουν από τις 26 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 5.00 π.μ. έως και τις 4 Οκτωβρίου 2020.

 

Διαβάστε επίσης