Αρχική Ελλαδα ΤΩΡΑ στη Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην καύση απορριμμάτων – “Η Θεσσαλονίκη θέλει να ανασάνει”

ΤΩΡΑ στη Θεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην καύση απορριμμάτων – “Η Θεσσαλονίκη θέλει να ανασάνει”

Από antwnio

Πορεία διαμαρτυρίας είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή περιβαλλοντικών οργανώσεων, φοιτητικών συλλόγων, πληθώρων σωματείων, αριστερών κινήσεων, Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων, εκπαιδευτικών και εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών.

Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα τάσσονται ενάντια στην καύση απορριμμάτων και την περιβαλλοντική καταστροφή, ζητώντας μια άλλη πολιτική διαχείρισης της κατάστασης. Λένε όχι στις Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμάτων (ΜΕΑ), στην καθημερινή αέρια ρύπανση από τα ΕΛ.ΠΕ. και την Elpedison στην περιοχή του Κορδελιού και της Δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς και στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα Βενιζέλου, ενώ οι εκπρόσωποι των συλλόγων και των σωματείων προχώρησαν σε ομιλίες, τονίζοντας πως το περιβάλλον κινδυνεύει, αλλά και η υγεία των πολιτών.

Η πορεία κατευθύνεται στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης).

Η παρουσία της Αστυνομίας είναι διακριτική, ενώ η Τροχαία ρυθμίζει την κυκλοφορία των οχημάτων.

                                           thestival.gr/

Διαβάστε επίσης