Αρχική Κοινωνια Πρεμιέρα lockdown: Προτίμησαν τα ΙΧ τους οι Θεσσαλονικείς – Αυξημένη κίνηση στους δρόμους (φωτο & video)

Πρεμιέρα lockdown: Προτίμησαν τα ΙΧ τους οι Θεσσαλονικείς – Αυξημένη κίνηση στους δρόμους (φωτο & video)

Από antwnio
Καθόλου ευκαταφρόνητος δεν είναι ο αριθμός των οχημάτων που παρατηρείται από νωρίς το πρωί της Τρίτης στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, εν μέσω βροχόπτωσης, και παρά το γεγονός ότι από σήμερα η πόλη τελεί υπό αυστηρό lockdown.

Σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους, στην οδό Τσιμισκή, η κυκλοφορία των οχημάτων είναι αυξημένη. Οι οδηγοί κινούνται με χαμηλές και σταθερές ταχύτητες, χωρίς όμως να υπάρχει μποτιλιάρισμα. Λίγο καλύτερη είναι η κατάσταση στην οδό Εγνατία, όπου τα οχήματα που κυκλοφορούν είναι λιγότερα και οι ταχύτητες λίγο πιο αυξημένες. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην οδό Λαγκαδά.

Μέσα στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, η κατάσταση είναι καλύτερη συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες. Λιγότεροι είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν την αστική συγκοινωνία σήμερα και σε ορισμένες λεωφορειακές γραμμές υπήρχαν και κενά καθίσματα.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που προβλέπονται προκειμένου να σπάσει η αλυσίδα διασποράς του κορωνοϊού, η πληρότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πρέπει να φτάνει το 65%. Από σήμερα στα λεωφορεία των «ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης» θα υπάρχει η φωτεινή επιγραφή «Πλήρες», όταν αυτά γεμίζουν από κόσμο και ξεπερνούν το παραπάνω ποσοστό.

Δύσκολη χαρακτηρίζεται η περίοδος του καθολικού lockdown από τους οδηγούς των ταξί, καθώς τα νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη «βάζουν χέρι» στο ταμείο των οδηγών. Στην πιάτσα των ταξί, στην πλατεία Αριστοτέλους, οι οδηγοί είναι ανήσυχοι καθώς, όπως υποστηρίζουν, το δεύτερο lockdown θα είναι χειρότερο από αυτό της άνοιξης, αφού λένε πως είναι άδειες οι τσέπες των πολιτών. «Θα επιστρέψουμε στον τζίρο της άνοιξης, 30 ευρώ το 12ωρο», τoνίζει ένας εξ αυτών. Σημειώνεται πως στο κόκκινο και γκρι επίπεδο επιτρέπεται μόνο ένας επιβάτης μέσα στα ταξί και η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

 

Διαβάστε επίσης