Αρχική Κοινωνια Κορονοϊός: “Μπλόκο” στις μετακινήσεις εκτός Αττικής – Πότε θα ανακοινωθεί – Όλα τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζ

Κορονοϊός: “Μπλόκο” στις μετακινήσεις εκτός Αττικής – Πότε θα ανακοινωθεί – Όλα τα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζ

Από antwnio

Μια ανάσα από το lockdown είναι η Λάρισα και η Ροδόπη, περιοχές στις οποίες την Τρίτη καταγράφηκε τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού, 106 και 108 αντίστοιχα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του στον Realfm 97,8, σχετικά με τις σκέψεις που κάνουν οι επιστήμονες της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, υπάρχει πολύ υψηλή πιθανότητα σήμερα να ανακοινωθεί lockdown στις δύο αυτές περιφερειακές ενότητες, όπου τα πράγματα δεν πάνε καλά. Το γενικό lockdown φαίνεται ότι θα το αποφύγουμε προς το παρόν, καθώς δεν θα βρίσκεται τελικά στο τραπέζι των μέτρων που θα εξέταζε η κυβέρνηση αυτή την Παρασκευή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και η Αττική θα περάσει τον σκόπελο του lockdown, καθώς φαίνεται να συγκρατούνται τα κρούσματα. Όπως είπε στη χθεσινή ενημέρωση ο Γκίκας Μαγιορκίνης η Αττική παρουσίασε επιβάρυνση της επιδημιολογικής κατάστασης με αύξηση περίπου 30% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, το ποσοστό αυτό δεν είναι μεγάλο για την Αττική, που, όπως σημείωσε, φαίνεται να είναι πιο σταθερή σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Νίκου Χατζηνικολάου, είναι λίαν πιθανόν την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή να ανακοινωθεί η απαγόρευση εξόδου από τον νομό Αττικής για να αποτραπεί η διασπορά του κορονοϊού στους γύρω νομούς στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα.

 

 

Διαβάστε επίσης