Αρχική Ελλαδα Γκάγκα: Δεν μπορεί να ανοίξει η αγορά με κίνδυνο – Χριστούγεννα χωρίς παρέες, πάρτι και τραπέζια -ΒΙΝΤΕΟ

Γκάγκα: Δεν μπορεί να ανοίξει η αγορά με κίνδυνο – Χριστούγεννα χωρίς παρέες, πάρτι και τραπέζια -ΒΙΝΤΕΟ

Από antwnio

Η κατάσταση είναι δύσκολη, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού, τόνισε η Μίνα Γκάγκα, εκφράζοντας την εκτίμησή της ότι η αγορά πρέπει να “κινηθεί” όταν πια δεν θα υπάρχει κίνδυνος και προειδοποιώντας ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα πρέπει να είναι διαφορετικά από τις προηγούμενες χρονιές.

“Τα πράγματα είναι δύσκολα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη έχει κατακλυστεί και οι συνάδελφοι ζητούν βοήθεια, θέλουν κι άλλα χέρια στα νοσοκομεία γιατί τα κρούσματα είναι πολλά”, είπε η πνευμονολόγος και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου “Σωτηρία” σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη χρειάζονται εθελοντές και “γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό χρειάζεται να βοηθήσουμε τους συναδέλφους στη Θεσσαλονίκη”. Επίσης, θα πρέπει “να σταματήσουμε εντελώς εμείς τις επαφές, ώστε να μειώσουμε τα κρούσματα, αυτό είναι σημαντικό, το Α και το Ω”. “Είναι απαραίτητο αυτή τη στιγμή να πολεμήσουμε ενωμένοι κάτι που αφορά και απειλεί όλους μας”, συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση γιατί δεν πέφτει η επιδημιολογική καμπύλη στη Θεσσαλονίκη, παρά το lockdown, εκτίμησε ότι λογικά “υπάρχει κάπου μόλυνση, κάτι δεν γίνεται καλά, κάπου δεν προσέχουμε”.

Κληθείσα να απαντήσει για το πότε μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα της αγοράς, η κ. Γκάγκα τόνισε: “Νομίζω δεν είμαστε σε θέση αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για άνοιγμα της αγοράς, πρέπει να λύσουμε πρώτα τα άμεσα προβλήματα που απειλούν τη ζωή των συνανθρώπων μας και την υγεία και μετά να μιλήσουμε για το άνοιγμα της αγοράς… Το καταλαβαίνω ότι χρειάζονται όλοι εισόδημα, ότι χρειάζεται να κινηθεί η αγορά αλλά δεν μπορεί να κινηθεί η αγορά με κίνδυνο, πρέπει να κινηθεί όταν δεν υπάρχει κίνδυνος”.

Σχετικά με το πώς θα περάσουμε φέτος τα Χριστούγεννα, ανέφερε ότι “σίγουρα δεν μπορούμε να έχουμε παρέες, πάρτι ούτε τραπέζια σε φίλους και συγγενείς. Νομίζω πρέπει να είμαστε η στενή οικογένεια” και κάλεσε “να κάνουμε υπομονή, δύο μήνες, τρεις μήνες, όσο χρειαστεί για να βγούμε όλοι καλά απ’ αυτό”.

Διαβάστε επίσης