Αρχική Κοινωνια Κινητή υγειονομική μονάδα εκτάκτων αναγκών στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο στην Θεσσαλονίκη

Κινητή υγειονομική μονάδα εκτάκτων αναγκών στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο στην Θεσσαλονίκη

Από antwnio

Στη δημιουργία κινητής υγειονομικής μονάδας εκτάκτων αναγκών στον προαύλιο χώρο του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη προχωρά το Γενικό Επιτελείο Στρατού μετά από απόφαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Η μονάδα θα διαθέτει 50 κλίνες νοσηλείας και ακτινολογικό εργαστήριο, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διάγνωση επιπτώσεων του κορωνοϊού στον θώρακα ενώ διευκρινίζεται ότι η κινητή μονάδα δεν θα διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου αναμένεται να ολοκληρωθεί την προσεχή Πέμπτη.

Στόχος είναι να μπορεί η μονάδα να δεχτεί – εφόσον απαιτηθεί – ασθενείς, προκειμένου να εξοικονομηθεί χώρος για ασθενείς με κορωνοϊό εντός του νοσοκομείου.

Έπειτα από συνεννόηση με τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει, σήμερα, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη για να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών.

Τι δείχνουν οι αριθμοί
​Τραγικός ο απολογισμός του Σαββατοκύριακου, όχι τόσο σε νέα κρούσματα, καθώς προχθές καταγράφηκαν 2.311 και χθες 1.498, όσο για το γεγονός ότι αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) έφτασαν προχθές τους 522 και χθες στους 540. Οι ΜΕΘ σε όλη τη χώρα έχουν σχεδόν γεμίσει. Σοκ, ωστόσο, προκάλεσε η καταγραφή των θανάτων σε ημερήσια βάση, αφού προχθές ανήλθε για πρώτη φορά σε τριψήφιο αριθμό με 108 νεκρούς και χθες σε 103. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 91.619 και ο συνολικός αριθμός των θανόντων στους 1.630.

Διαβάστε επίσης