Αρχική Διεθνη Νεα Προκλητικός Τσαβούσογλου: Ελλάδα και Κύπρος στοχοποιούν την Τουρκία

Προκλητικός Τσαβούσογλου: Ελλάδα και Κύπρος στοχοποιούν την Τουρκία

Από antwnio

Για στοχοποίηση της Τουρκίας κατηγόρησε τόσο την Ελλάδα όσο και την Κύπρο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος τόνισε ότι η Άγκυρα θέλει να λύσει με διάλογο τις όποιες διαφορές υπάρχουν στην περιοχή.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σχολιάζοντας χθες (28 Δεκεμβρίου) τις εξελίξεις στη Λιβύη, αναφέρθηκε στις διαφωνίες που υπάρχουν για τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας στην Ανατολική Μεσόγειο, με ΑίγυπτοΕλλάδαΚύπρο και Ισραήλ.

Εμμέσως, επανέλαβε ότι η Τουρκία συζητάει μόνο με χώρες που διατηρεί διπλωματικές σχέσεις, κάτι που δεν συμβαίνει με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα είπε: «Είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε με όλες τις παράκτιες χώρες με τις οποίες έχουμε διπλωματικές σχέσεις. Μετά από διαπραγματεύσεις σχετικά με τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων μας με τη Λιβύη, υπογράψαμε μνημόνιο συμφωνίας.

Παρ όλα αυτά, η Ελλάδα δεν θέλει να συναντηθεί μαζί μας. Οι Ελληνοκύπριοι δεν συνομιλούν με τους Τουρκοκύπριους. Το αντίθετο, η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση και η κυβέρνηση της Ελλάδας εισήλθαν σε μια οδό στοχοποίησης της Τουρκίας και της Βόρειας Κύπρου».

Διαβάστε επίσης