Αρχική Διεθνη Νεα Το Πεντάγωνο αρνήθηκε την επέμβαση του στρατού στο Καπιτώλιο – Πυροβολήθηκε γυναίκα στο στήθος

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε την επέμβαση του στρατού στο Καπιτώλιο – Πυροβολήθηκε γυναίκα στο στήθος

Από antwnio

Ξεφεύγει η κατάσταση στις ΗΠΑ, καθώς οι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο. Στην Ουάσιγκτον επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για γενικευμένη ένταση σε όλη την έκταση της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Την ίδια στιγμή, οι σκηνές μέσα στο Καπιτώλιο είναι δραματικές. Η αστυνομία προσπαθεί να απομακρύνει τους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ από το κτήριο, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και για πυροβολισμούς. Παράλληλα, ένας από τους οπαδούς του απερχόμενου προέδρου κατάφερε να φτάσει μέχρι και το βήμα της κεντρικής αίθουσας όπου συνεδρίαζε το Κογκρέσο για να φωνάξει «ο Τραμπ νίκησε».

Με αυτή την κατάσταση να έχει διαμορφωθεί, οι φορείς της Ουάσιγκτον ζήτησαν από το υπουργείο Άμυνας να γίνει επέμβαση της Εθνοφρουράς των ΗΠΑ. Η Washington Post μετέδωσε, όμως, πως το Πεντάγωνο αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στρατού στο Καπιτώλιο.

Οι νομοθέτες και το προσωπικό του κτιρίου κατέφυγαν στη γκαλερί του Καπιτωλείου καθώς οι διαδηλωτές προσπαθούν να εισέλθουν στο House Chamber. Αυτή είναι η πιο σημαντική παραβίαση ενός αμερικανικού κυβερνητικού θεσμού από τότε που οι Βρετανοί έκαψαν το Καπιτώλιο μετά τη μάχη του Bladensburg στις 24 Αυγούστου 1814, δηλώνουν Γερουσιαστές.

Στο γραφείο της Νάνσι Πελόζι οι διαδηλωτές – Τα email σε κοινή θέα!

Στο γραφείο της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και ηγετικού στελέχους του Δημοκρατικού κόμματος έφτασαν οι διαδηλωτές που μπήκαν στο κτίριο του Καπιτωλίου.

Όπως αναφέρεται το προσωπικό του γραφείου εγκατέλειψε εσπευσμένα το κτίριο αφήνοντας του υπολογιστές ανοικτούς.

Πυροβολισμός διαδηλώτριας

Σύμφωνα με το Fox News ένα θύμα πυροβολισμού μεταφέρθηκε από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ πριν από περίπου 20 λεπτά.

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό πρακτορείο, η γυναίκα δέχθηκε σφαίρα στο στήθος και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με δύο πηγές που έχουν γνώση του ζητήματος.

Προς το παρόν άγνωστο παραμένει ποιος άνοιξε πυρ ούτε έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τις ακριβείς συνθήκες.

Διαβάστε επίσης