Αρχική Ελλαδα Καταδίκη Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την Proton Bank

Καταδίκη Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την Proton Bank

Από antwnio

Αθώος όμως για τέσσερις βαρύτερες κατηγορίες

Σήμερα ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και άλλα 8 άτομα, τα ονόματα των οποίων συγκαταλέγονται στο μακρύ κατάλογο όσων είχαν κατηγορηθεί για το σκάνδαλο των επισφαλών δανείων της Proton Bank ύψους 792 εκατ. ευρώ κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της απιστίας και αθώοι για όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που τους είχαν απαγγελθεί δηλαδή για απάτη, υπεξαίρεση, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος .

Σημειώνεται, ότι για τους υπόλοιπους 34 κατηγορουμένους το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την πλήρη απαλλαγή τους από όλες τις κατηγορίες.Ενώ, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην απιστία των υπολοίπων 8 κατηγορουμένων που επίσης καταδικάσθηκαν.

Οι συνολικά εννέα κατηγορούμενοι που καταδικάστηκαν για απιστία, έχουν αιτηθεί την χορήγηση ελαφρυντικών, αλλά η τελική κρίση του δικαστηρίου σχετικά με την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων, των ποινών και των αναστολών που θα ζητηθούν, αναμένεται στις 13 Ιανουαρίου.

«Μετά από δίκη 4 ετών και 2 μηνών και μία διαδικασία, κατά την άποψη μου, υποδειγματική, θεωρώ ότι αναφορικά στον εντολέα μου εκδόθηκε μία δίκαιη απόφαση, απόλυτα στοιχισμένη στα στοιχεία της δικογραφίας αλλά και στις, ενώπιον του Δικαστηρίου, καταθέσεις και αυτών ακόμη των μαρτύρων κατηγορίας. Μια ιδιαίτερα δυσχερής και ψυχοφθόρα για τον εντολέα μου περίοδος, έληξε με την έκδοση της αθωωτικής απόφασης», δήλωσε ο Δημήτρης Μπόλης, συνήγορος υπεράσπισης αθωωθέντα κατηγορουμένου.

πηγή .vradini.gr

Διαβάστε επίσης