Αρχική Διεθνη Νεα Μπάιντεν: «Οι εισβολείς του Καπιτωλίου είναι αλήτες και τρομοκράτες, να διωχθεί ο Τραμπ»

Μπάιντεν: «Οι εισβολείς του Καπιτωλίου είναι αλήτες και τρομοκράτες, να διωχθεί ο Τραμπ»

Από antwnio

Ο νεοκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει εκφράσει την ηθική του συμπαράσταση στην προσπάθεια των νομοθετών των Δημοκρατικών για καθαίρεση του Τραμπ, τον οποίο αποκάλεσε ως «έναν από τους πιο ανίκανους Προέδρους» στην αμερικανική ιστορία και ότι είναι «ακατάλληλος».

«Αλήτες» και «αντισημίτες» χαρακτήρισε ο νεοκλεγείς Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ, που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο την περασμένη Τετάρτη, τονίζοντας ότι θα πρέπει να διωχθούν.

«Έξι εκατομμύρια δεν είναι αρκετά (σ.σ. για τα έξι εκατομμύρια Εβραίων, θύματα του Ολοκαυτώματος). Ξέρετε αυτά τα μπλουζάκια που φοράνε. Είναι ένα μάτσο αλήτες και είναι τρομοκράτες, τρομοκράτες εσωτερικού. Και αυτή πρέπει να είναι η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης για το ποιες πρέπει να είναι οι διώξεις εναντίον τους. Αλλά γεγονός είναι, ότι θα πρέπει να διωχθούν και μαζί με αυτούς, εκείνος που τους παρότρυνε» δήλωσε ο Μπάιντεν.

Κατηγορώντας τον Τραμπ ότι «ενθάρρυνε ενεργά» τη βία, τόνισε ότι το γεγονός αυτό απόδειξε ότι «δεν είναι κατάλληλος να υπηρετεί ως Πρόεδρος».

Το FBI βέβαια έχει πραγματοποιήσει λεπτομερή έρευνα για κάποια άτομα που πιστεύεται ότι συμμετείχαν στην εισβολή του Καπιτωλίου, περιλαμβανομένων των μελών του QAnon και ακροδεξιών, αλλά από το οπτικό υλικό και από τις φωτογραφίες δεν φαίνονται διαδηλωτές να φορούσαν μπλουζάκια με το συγκεκριμένο σύνθημα.

Μπλουζάκια με τον κωδικό 6MWE (Six Million Wasn’t Enough, «Έξι εκατομμύρια δεν ήταν αρκετά») φορούσαν άτομα σε αντιδιαδηλώσεις κατά του κινήματος «Black Lives Matter» το περασμένο καλοκαίρι.

Διαβάστε επίσης