Αρχική Ελλαδα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΠΑΝ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΠΑΝ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Από antwnio

                           Επιστολή του Γιάννη Σγουρού στον Πρωθυπουργό για τον αθλητισμό…                                                                                                                     

Λάτρης του αθλητισμού ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού (10/1996 έως 01/ 2001), πρώην Νομάρχης Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής (2003-2014) Γιάννης Σγουρός (μέλος ΕΟΕ, πρώην Πρόεδρος ΑΟΝΣ ο ΜΙΛΩΝ από 1983-1997), προβληματισμένος για την όλη καταστροφική κατάσταση που βιώνει ο αθλητισμός στη χώρα μας, απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Ερασιτεχνικός αθλητισμός ώρα μηδέν!

Με ανησυχία παρακολουθούμε την αλλοπρόσαλλή πολιτική που εφαρμόζεται στην διαχείριση του αθλητικού χώρου, με την απαγόρευση διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων των ερασιτεχνικών κατηγοριών με πρόσχημα την προστασία της δημόσιας υγείας, που έχει επιφέρει συντριπτικό κάταγμα στον σκελετό που στηρίζει το αθλητικό οικοδόμημα και μαρτυρά άγνοια της δομής του και των προτεραιοτήτων του. Δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε την διαφοροποίηση των υγειονομικών δεδομένων και μέτρων προστασίας που λαμβάνονται, που αφενός μεν επιτρέπουν την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων βιτρίνας και αφετέρου δε οδηγούν σε βέβαιο μαρασμό  τον τροφοδότη της ανώτερης κατηγορίας που είναι τα ερασιτεχνικά σωματεία. Το σύνολο των αθλητών που στελεχώνουν τις εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών αλλά και τις προβεβλημένες ομάδες, προέρχονται από τους αφανείς εργάτες, προπονητές και παράγοντες, που δεν συγκεντρώνουν  τα φώτα της δημοσιότητας με συνέπεια αποτελούν τα εύκολα θύματα της οποιαδήποτε βλαπτικής απόφασης, γιατί δεν βάζουν σε κίνδυνο το περίφημο πολιτικό κόστος.

Το πρόβλημα της δαπάνης των test που απαιτούνται, για την διατήρηση της λειτουργίας των πρωταθλημάτων, είναι αδύνατον να το σηκώσουν τα σωματεία, με δεδομένο ότι οι χορηγοί τους είναι μικρές τοπικές επιχειρήσεις  οι οποίες λόγω lock down δεν λειτουργούν, αλλά έτσι και αλλιώς, θα έπρεπε να καλύπτονται από την πολιτεία, τις περιφέρειες και τους δήμους, αφού αναγνωρίσουν με ειλικρίνεια χωρίς  βερμπαλισμούς, την σημαντικότητα τους όχι μόνο για τον αθλητισμό αλλά και για τις τοπικές κοινωνίες.

Δεν υπάρχει καμία τοπική συλλογικότητα που να προσφέρει τόσες δυνατότητες και διεξόδους στους δημότες της και στην νεολαία . Τα σωματεία, πέρα από τα κλασικά προφανή ευεργετήματα (άθληση, υγεία, κοινωνικοποίηση κλπ) είναι οι πύλες εισόδου στο  αθλητικό σύστημα που επιτρέπει την αξιοποίηση των δεξιοτήτων αθλητών ώστε να καταστούν παγκόσμιες προσωπικότητες στον χώρο τους. Πρόσφατο παράδειγμα αλλά όχι μοναδικό, η περίπτωση Αντετοκούμπο.

Η πολιτική που ακολουθείται δεν παραπέμπει στην παραδοχή της ζωτικής σημασίας της ύπαρξης των σωματείων,  αλλά αντιμετωπίζονται ως ψήφοι για επίδειξη δύναμης με τον έλεγχο ομοσπονδιών.

Ακατανόητη επίσης είναι και η αντιμετώπιση των προπονητών, που αποτελούν επαγγελματίες που επλήγησαν από την απόφαση για lock down. Ενώ κατά το πρώτο lock down έλαβαν το βοήθημα των 800euro τον Μάϊο του 2020 στην συνέχεια από τις αρχές Μαρτίου του 2020 ζουν χωρίς απολαβές αφού με την αναστολή των πρωταθλημάτων μείνανε ουσιαστικά άνεργοι. Δύσκολα μπορούν να ανιχνευθούν ίχνη λογικής σε τέτοιου είδους αποφάσεις που έχουν δημιουργήσει δυσεπίλυτα προβλήματα επιβίωσης σε χιλιάδες προπονητές που τους έχει οδηγήσει στην πλήρη ένδεια, χωρίς καμία δυνατότητα αντίδρασης . Δηλαδή τον Μάϊο αναγνωρίζονται ως επαγγελματίες αλλά στην συνέχεια ως χομπίστες;  Ο ρόλος του προπονητή σίγουρα περιέχει συναίσθημα, δημιουργικότητα και αγάπη αλλά δεν παύει να είναι ένα επάγγελμα, που απαιτεί πολλές ώρες απασχόλησης, άγχος, διαρκή ενημέρωση και συνήθως ελάχιστες απολαβές.

Είναι επιτακτική η ανάγκη, της καταβολής, αναδρομικά και για όσο διάστημα ισχύουν οι απαγορεύσεις, το βοήθημα που προβλέπεται για την αναστολή των συμβάσεων εργασίας.

Θα πρέπει να συνυπολογιστεί ότι το σύνολο των προπονητών είναι ουσιαστικά ανασφάλιστοι, που μεγεθύνει το πρόβλημα, καθώς για δικούς τους λόγους τα σωματεία και ενδεχομένως μερίδα προπονητών, δεν επιθυμούν παρανόμως την υπογραφή συμβολαίου, χωρίς να υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός που να επιτηρεί την βασική αυτή προϋπόθεση για σύναψη συμβάσεων. Να επιβληθεί στα σωματεία, ως προϋπόθεση συμμετοχής στα οικεία πρωταθλήματα, να καταθέτουν τη σύμβαση εργασίας με τον προπονητή τους.

Η ανάγκη της κρατικής ενίσχυσης μιας δραστηριότητας, προκύπτει από την αναγνώριση της σημαντικότητας της σε συνδυασμό την διαπίστωση ότι δεν μπορεί να συντηρηθεί με ίδιους πόρους λόγω αντικειμενικών δυσκολιών.»!!

Κυβερνητικό σχέδιο η πολυπολιτισμική Ελλάδα…

Διαβάστε παρακάτω την είδηση που αντλήσαμε από την ειδησεογραφική πλατφόρμα www.antonionews.gr και θα αντιληφθείτε πως η Ελλάδα μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική, όπως ευαγγελίστηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη ομιλία του στη Βουλή (προγραμματικές δηλώσεις), εξ ου και στο κάθε διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό, δεν χρησιμοποιεί τον όρο Ελληνίδες – Έλληνες, αλλά χρησιμοποιεί το “Συμπολίτες”!

«Η πιλοτική εφαρμογή της ψηφιακής πλατφόρμας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων χορήγησης ή ανανέωσης των αδειών διαμονής των πολιτών τρίτων χωρών αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης, στόχος του υπουργείου είναι στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του έτους να γίνεται πλέον ηλεκτρονικά η αίτηση για το μεγαλύτερο μέρος των τύπων αδειών διαμονής, με εξαίρεση τις αρχικές αιτήσεις χορήγησης αδειών για εξαιρετικούς λόγους “που χρειάζονται ταυτοπρόσωπη παρουσία”.

Σε πρώτη φάση οι πολίτες τρίτων χωρών καλούνται να εγγραφούν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του υπουργείου Μετανάστευσης https://portal.immigration.gov.gr/login και να αποκτήσουν το μοναδικό κωδικό χρήστη. Μόλις ολοκληρώσουν την εγγραφή τους έχουν τη δυνατότητα να εκδώσουν τη βεβαίωση που πιστοποιεί την παράταση των τίτλων διαμονής, η οποία έχει δοθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Μετανάστευσης, οι άδειες διαμονής που έληξαν από 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι και 31 Ιουλίου 2020 έχουν παραταθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021, ενώ οι άδειες με ημερομηνία λήξης ως και τις 31 Μαρτίου 2021 παρατάθηκαν για οκτώ μήνες από την αρχική ημερομηνία λήξης τους. “Με τη βεβαίωση που θα εκτυπώσει από το πόρταλ ο χρήστης θα έχει ένα πρόσθετο αποδεικτικό στοιχείο για την παράταση της άδειάς του, σε περίπτωση σχετικού ελέγχου”, εξηγεί ο κ. Γεωργιάδης.

Εξάλλου, μέσα στον Γενάρη, επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων θα ξεκινήσουν να δέχονται και πάλι, με ηλεκτρονικά ραντεβού, αρχικές αιτήσεις για χορήγηση αδειών διαμονής, αρχής γενομένης από τις άδειες για εξαιρετικούς λόγους.

Η δυνατότητα κατάθεσης δικαιολογητικών για τη χορήγηση άδειας διαμονής για εξαιρετικούς λόγους στην Αττική έχει ανασταλεί από το πρώτο λοκντάουν μέχρι σήμερα και δεν έχει επανέλθει, κάτι που οδήγησε την οργάνωση “Generation 2.0” να καταθέσει σχετική αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη.

Ο κ. Γεωργιάδης εξηγεί ότι αυτή η πολύμηνη αναστολή στην Αττική έγινε επειδή στις περιπτώσεις των αδειών για εξαιρετικούς λόγους παρατηρήθηκε μεγάλος συνωστισμός. “Την ίδια ώρα οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν όλο αυτό τον κόσμο γιατί δούλευαν με μειωμένο προσωπικό, οπότε δεν υπήρχε η δυνατότητα να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι αρχική αίτηση”, τονίζει. Προσθέτει δε ότι οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης “που διοικητικά ανήκουν στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, αλλά το υπουργείο έχει τη νομική ευθύνη τους, είναι υποστελεχωμένες”.

Ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής υπογραμμίζει ότι “θα ξεκινήσουμε μέσα στον Γενάρη να δεχόμαστε με ηλεκτρονικό ραντεβού αρχικές αιτήσεις για τις άδειες για εξαιρετικούς λόγους και σιγά σιγά θέλουμε να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα και για το σύνολο των αδειών, οι οποίες πάγωσαν έπειτα από το δεύτερο λοκντάουν” συμπληρώνοντας ότι όσοι χρειάζονται ανανέωση της άδειάς τους έχουν ήδη καλυφθεί από τη νομοθεσία που προβλέπει παράταση όλων των αδειών λόγω της πανδημίας.»!!

Η Ραχήλ Μακρή καταγγέλλει το Facebook…

 

Η Ραχήλ Μακρή υπήρξε πολύ δραστήρια με έντονες ανησυχίες, ως Βουλευτής των ΑΝΕΛ αλλά και ως Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ! Όλοι πιστεύω πως γνωρίζουν, ότι είχε μεγάλη δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η οποία έγινε πιο έντονη από την στιγμή που δεν είναι στο Κοινοβούλιο!

Εξέφραζε ριζοσπαστικές θέσεις για την “πανδημία”, για την νοθεία των Αμερικανικών εκλογών και άλλων κορυφαίων θεμάτων!

Αυτή η πολιτική δραστηριότητα της κ. Ραχήλ Μακρή προφανώς ενόχλησε το Facebook, το οποίο δεν χαρακτηρίζεται όσον αφορά πολιτικά ζητήματα για σεβασμό στη Δημοκρατία και την ελεύθερη άποψη! Είναι ένα social media βαθιά πολιτικοποιημένο προς την ΝΤΠ και την επιβολή της Παγκοσμιοποίησης! Δεν είναι ελεύθερο, δεν είναι δημοκρατικό! Φιμώνει με θρασύτητα την όποια αντίθετη προς την ιδιοκτησία πολιτική άποψη και τοποθέτηση!

Δείτε παρακάτω το μήνυμα που έγραψε για τελευταία φορά στο Facebook η επικεφαλής του κόμματος “Μέτωπο Νίκης” κ. Ραχήλ Μακρή:

«Είναι φανερό ότι Το Facebook αποτελεί μια πλατφόρμα που ελέγχεται από το διεθνές και ντόπιο ναζιστοσταλινικό ολοκληρωτικό καθεστώς και τους φανατικούς οπαδούς του. Η πλατφόρμα του Facebook είναι επικίνδυνη για αυτό το προφίλ μου θα κλείσει. Ενημερώνω τους φίλους μου ότι θα μεταφερθώ στην πλατφόρμα mewe με το όνομα μου, όπου δεν υπάρχει λογοκρισία. Από εδώ πρέπει να εξαφανιστούμε όλοι και να αφήσουμε τους σταλινοναζί μόνους τους. Εδώ, όσο γράφουμε και εκτιθέμεθα, κινδυνεύουμε. Πρέπει να πάψουμε να γράφουμε και να μετατοπιστούμε στις άλλες πλατφόρμες, που προς το παρόν λειτουργούν χωρίς καμία λογοκρισία. Καλή συνέχεια σε όλους»!

Χωρίς δικά μας άλλα σχόλια!!

 

 Παναγιώτης Αποστόλου 

 

 

Διαβάστε επίσης