Αρχική Ελλαδα Κακοκαιρία στον Εβρο: Οικισμοί αποκλεισμένοι, δεκάδες οδηγοί εγκλωβισμένοι στην εθνική οδό

Κακοκαιρία στον Εβρο: Οικισμοί αποκλεισμένοι, δεκάδες οδηγοί εγκλωβισμένοι στην εθνική οδό

Από antwnio
H στάθμη του ποταμού Έβρου βρίσκεται στα όρια του συναγερμού – Δεκάδες οδηγοί βρίσκονται ακινητοποιημένοι λέει  ο δήμαρχος Σουφλίου

Hκακοκαιρία έχει «χτυπήσει» τη Βόρεια Ελλάδα. Οκτώ οικισμοί είναι αυτήν τη στιγμή αποκλεισμένοι στον ορεινό όγκο του Δήμου Σουφλίου λόλω των κακών καιρικών συνθηκών και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Μεγάλου Δερείου, ενώ από την υπερχείλιση του Ερυθροπόταμου και άλλων χειμάρρων είναι εδώ και περίπου δύο ώρες αδύνατη η διέλευση της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδας σε δύο σημεία, στο ύψος της Δαδιάς και του Προβατώνα, με δεκάδες οδηγούς να μην μπορούν να φτάσουν στα σπίτια τους, κινούμενοι με κατεύθυνση είτε προς το βόρειο είτε προς το νότιο Έβρο.

Την ίδια στιγμή μπορεί προς το παρόν η στάθμη του ποταμού Έβρου να μη βρίσκεται στα όρια του συναγερμού, ωστόσο, έχει υποχωρήσει σε κάποιο βαθμό το ανάχωμα στην περιοχή του Τυχερού, με αποτέλεσμα, αν συνεχίσει η έντονη βροχόπτωση, να εκφράζονται φόβοι εκτεταμένων πλημμυρών στην περιοχή. Η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού είναι τεράστια, με μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, του δήμου και της Περιφέρειας να επεμβαίνουν σε διάφορα σημεία της περιοχής, προκειμένου να απεγκλωβιστούν άτομα και να ανοίξει το οδικό δίκτυο.

Τα παραπάνω ανέφερε  ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, σημειώνοντας ότι ολόκληρη η περιοχή δοκιμάζεται έντονα και μάλιστα για δεύτερη φορά μέσα σε περίπου οκτώ μήνες από μεγάλα πλημμυρικά φαινόμενα. «Το σημαντκότερο απ’ όλα είναι ότι δεν έχουμε θρηνήσει κάποια ανθρώπινη ζωή. Όμως, ακόμα και αυτήν τη στιγμή οκτώ οικισμοί είναι αποκλεισμένοι στον ορεινό όγκο, στην περιοχή του Μεγάλου Δερείου. Έχουν γίνει τουλάχιστον 17 απομακρύνσεις οικογενειών από διάφορα σημεία και κυρίως από την περιοχή του Μικρού Δερείου, του Προβατώνα, της Λυκόφης και της Κορνοφωλιάς. Επίσης, κάποιοι αλλοδαποί είχαν εγκλωβιστεί στο Μεγάλο Δέρειο και ο απεγκλωβισμός τους έγινε με βάρκα. Δεκάδες οδηγοί εδώ και περίπου δύο ώρες έχουν ακινητοποιηθεί σε δύο σημεία του κεντρικού οδικού δικτύου του νομού μας, στη Δαδιά και στον Προβατώνα, αφού υπερχείλισαν χείμμαροι. Πιστεύω ότι σύντομα θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία, αφού τα νερά ξεκίνησαν να υποχωρούν, ωστόσο, αν δε γίνει κάτι τέτοιο, θα αναγκαστούμε να τους φιλοξενήσουμε για τη νύχτα στο Σουφλί, το Τυχερό ή τις Φέρρες», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Καλακίκος.

Διαβάστε επίσης