Αρχική Πολιτική Να σπάσει τώρα το “αυγό του φιδιού”…

Να σπάσει τώρα το “αυγό του φιδιού”…

Από antwnio

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021                                                                                                                                                 

 

Η Ελλάδα πριν μερικές δεκαετίες υπήρξε απόλυτα φιλεύσπλαχνη και γενναιόδωρη προς τους Αλβανούς, οι οποίοι ρακένδυτοι έρχονταν στην ευημερούσα τότε Ελλάδα και απολάμβαναν τα αγαθά της εργασίας τους, συντηρώντας και τις φαμίλιες τους, που είχαν αφήσει στην Αλβανία, με την εξαγωγή συναλλάγματος! Έτσι στη χώρα μας δημιουργήθηκαν δεύτερης και τρίτης γενιάς Αλβανοί, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, σπούδασαν στα ελληνικά σχολεία και χαίρονται τον τρόπο ζωής μιας δημοκρατικής και πολιτισμένης χώρας της Ευρώπης!

Θα περίμενε λοιπόν ο κάθε πολιτισμένος άνθρωπος, όλοι αυτοί τουλάχιστον, να μην είναι αχάριστοι, να εκτιμούν και να σέβονται την χώρα στην οποία φιλοξενήθηκαν και μεγαλούργησαν!

Αντίθετα με όλους εκείνους, που ζουν σήμερα στο φασιστικό καθεστώς του Έντι Ράμα στην Αλβανία, και οι οποίοι ούτε κατά διάνοια απολαμβάνουν οφέλη ωσάν αυτά των διαβιούντων εδώ συμπατριωτών τους!

Θα περίμενε λοιπόν ο κάθε πολιτισμένος άνθρωπος επί γης, οι Αλβανοί δεύτερης και τρίτης γενιάς, να είχαν μπολιαστεί με φίλτρο αγάπης προς την Ελλάδα αφού γεννήθηκαν και σπούδασαν στην Ελλάδα, αντίθετα με τους γονείς τους που πάντα επιδείκνυαν μια εχθρική διάθεση προς την Ελλάδα, την οποία μετέφεραν από την χώρα τους ερχόμενοι εδώ!

Μιας χώρας πάντα εχθρικής της Ελλάδος, που δεν σεβάστηκε ποτέ τα ανθρώπινα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών αδελφών μας! Η οποία (Αλβανία) καταπάτησε και εξακολουθεί να καταπατά τη Συμφωνία που ονομάστηκε “Το πρωτόκολλο της Κέρκυρας” (17 Μαΐου 1914) και στο οποίο αναγνωριζόταν η αυτονομία της Βορείου Ηπείρου, το δικαίωμα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στα σχολεία καθώς και η θρησκευτική ελευθερία της ελληνικής μειονότητας! Μια διεθνή Συμφωνία – Συνθήκη που ουδέποτε αναιρέθηκε από μεταγενέστερη Συνθήκη!

Από τη στιγμή μάλιστα, που η Αλβανία ήταν πάντα φιλική με την Τουρκία και η όποια της ενέργεια στην εξωτερική της πολιτική υπαγορεύεται από το καθεστώς της Άγκυρας!

Αλλά θα πιστεύαμε ότι αυτοί της δεύτερης γενιάς Αλβανοί, παίρνοντας την ελληνική υπηκοότητα και οι οποίοι κατατάσσονται στον ελληνικό στρατό για να υπηρετήσουν την θητεία τους, θα είχαν μια άλλη φιλική αντίληψη για την Ελλάδα!

Δυστυχώς όμως τα δείγματα που κατά καιρούς παρουσιάζουν είναι εντελώς ανθελληνικά! Από την εποχή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όταν το 2017 νεοσύλλεκτοι στρατιώτες φωτογραφήθηκαν σχηματίζοντας τον αλβανικό αετό και “παίζοντας” την φωτογραφία στα Social media! Τότε το ΓΕΣ ανακοίνωνε ότι θα διερευνούσε αυτήν την ανθελληνική εθνικιστική αλβανική πράξη και θα εξέταζε και τις όποιες διοικητικές ευθύνες! Προφανώς όμως από την τότε ηγεσία του Στρατού μας δεν πρέπει να έγινε σωστή έρευνα! Γιατί εάν είχε γίνει, δεν θα είχαμε το προ ολίγων ημερών νέο ανθελληνικό κρούσμα στον Στρατό μας! Όπου “Αλβανοί” μιλώντας άπταιστα αλβανικά, υπηρετούντες στον ελληνικό Στρατό έδιναν παραγγέλματα σε στρατευμένα Ελληνόπουλα με αναφορά σε Αλβανούς! Όλοι τους φορούσαν μπερέ που ενδεχομένως παραπέμπει σε στρατόπεδο Τεθωρακισμένων!

Ωστόσο μαθαίνουμε, πως το νέο ανθελληνικό κρούσμα στον Στρατό μας αναλύεται από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) και ήδη έχει διαταχτεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ)!

Το αντεθνικό αυτό ζήτημα είναι εξόχως σοβαρό και η παρούσα ηγεσία του ΓΕΣ θα πρέπει να ξεριζώσει άμεσα την ρίζα του κακού διά μέσω μεγάλης και λεπτομερούς έρευνας, πριν αυτό δηλητηριάσει ολοκληρωτικά τον Στρατό μας!

Με παραπομπή βέβαια των εμπλεκομένων σε Στρατοδικείο και αν αποδειχτεί η πραγματικότητα του γεγονότος, τότε θα πρέπει μέσω πολιτικής κυβερνητικής απόφασης να απελαθούν στην Αλβανία τα μέλη της οικογένειας των εμπλεκομένων!

Θα πρέπει επίσης να διευκρινιστεί υπό ποια ιδιότητα οι “Αλβανοί” έδιναν σε στρατευμένα Ελληνόπουλα παραγγέλματα; Ήταν υπαξιωματικοί;

Για να δούμε έτσι το μέγεθος διάβρωσης του Στρατού μας από την ανεμελιά και τον εφησυχασμό των τελευταίων ελληνικών κυβερνήσεων!

Γιατί πολύ φοβούμαι, ότι κάποια στιγμή θα βιώσουμε πιο ακραίες καταστάσεις από ενδεχομένως αποφοιτήσαντες της Στρατιωτικής Σχολής Ευέλπιδων!!

 

 

 

Αυτοακρωτηριασμό της Ελλάδας ζητά ξανά ο εθνομηδενιστής Ροζάκης…

 

Πόσες μα πόσες φορές δεν έχω γράψει και δεν έχω αναφερθεί σε κείμενά μου για την αντεθνική δράση του πανεπιστημιακού (Ομότιμος καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών), πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, μέλους και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και εκ των στυλοβατών του ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής ), Χρήστου Ροζάκη;

Τελευταίο του ανθελληνικό χτύπημα – παραλήρημα είναι ο ισχυρισμός του περί μη ανάγκης ανακοινώσεως από την ελληνική κυβέρνηση της επέκτασης των ναυτικών μας μιλίων στο Αιγαίο, από τα 6 στα 12!

Διαβάστε παρακάτω πως ακριβώς διατυπώνει το ακραίο αυτό γεγονός η ειδησεογραφική πλατφόρμα www.newsbreak.gr με τίτλο:

Ακρωτηριασμό της Ελλάδος ζητά ξανά ο εθνομηδενιστής Ροζάκης:

«Δεν πρέπει, λέει, να πάμε στα 12 μίλια στο Αιγαίο για να μη θίξουμε… τη Ρωσία και τις ΗΠΑ. Εκπτώσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα ζητούν οι γνωστοί εθνομηδενιστικοί κύκλοι, πριν καν ακόμη ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία.

Την απεμπόληση των εθνικών μας δικαίων ζήτησε – ακόμη μια φορά – ο Χρήστος Ροζάκης, μασκαρεύοντάς την πίσω από την ταμπέλα της “μετριοπάθειας”.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα εκτίμησε πως, παρότι έχουμε δικαίωμα να επεκτείνουμε την αιγιαλίτιδα ζώνη μας στο Αιγαίο στα 12 ναυτικά μίλια, δεν θα έπρεπε να το κάνουμε για να μη θίξουμε… τη Ρωσία και τις ΗΠΑ.

Πρόκειται περί του γνωστού επιχειρήματος περί “ελεύθερης θάλασσας”, το οποίο βέβαια είναι παντελώς έωλο, καθώς ούτε η Ρωσία αλλά ούτε και οι ΗΠΑ έχουν ποτέ ζητήσει τέτοιου είδους παραχωρήσεις. Οι μόνοι που εμφατικά τονίζουν ότι “δεν θα γίνει το Αιγαίο ελληνική θάλασσα” και “δεν θα μας περιορίσετε στις ακτές μας”, είναι οι Τούρκοι αξιωματούχοι. Οι οποίοι καθόλου άσχημα δεν θα αντιμετώπιζαν το ενδεχόμενο του αυτοακρωτηριασμού της χώρας μας, χωρίς καν να εμπλακούν οι ίδιοι σε αυτή τη διαδικασία.

Ο Χρήστος Ροζάκης δεν έμεινε εκεί, αλλά συνέχισε αναφερόμενος στο παράδοξο της αναντιστοιχίας του εθνικού εναέριου χώρου μας και της αιγιαλίτιδας ζώνης, χωρίς όμως να διευκρινίσει ότι αυτό προκύπτει κυρίως λόγω του τουρκικού casus belli. Αυτό, βλέπετε, δεν θα ταίριαζε στην επιτηδευμένα καλλιεργούμενη άποψη ότι είναι η Ελλάδα που είναι “μαξιμαλιστική” στο Αιγαίο.»!!

 

πηγή egerssi@otenet.gr Παν.Αποστόλου

Διαβάστε επίσης