Αρχική Εκκλησία Κέρκυρα: Με τον Χρυσό Σταυρό του Αγίου Σπυρίδωνος τιμήθηκε ο Νίκος Δένδιας

Κέρκυρα: Με τον Χρυσό Σταυρό του Αγίου Σπυρίδωνος τιμήθηκε ο Νίκος Δένδιας

Από antwnio

Στην Κέρκυρα βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέφθηκε στο Επισκοπείο τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, Νεκτάριο.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης ο κ. Νεκτάριος απένειμε στον κ. Δένδια τον «Χρυσούν Σταυρό» του Αγίου Σπυρίδωνος μετά πιττακίου, ως πρόσωπο που προβάλλει την Κέρκυρα και τους Παξούς απανταχού της γης και προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στον τόπο. Ο κ. Νεκτάριος έδωσε ακόμη στον κ. Δένδια τα αναμνηστικά μετάλλια για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και τα εγκαίνια του Επισκοπείου της τοπικής Εκκλησίας.

Ο κ. Νεκτάριος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης, «είχε ημίωρη συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, συζήτησαν για τις προσπάθειες του κ. Δένδια και της Ελληνικής κυβερνήσεως ώστε η πατρίδα μας να κατοχυρώσει την θαλασσογραμμή της, ενώ ο κ. Νεκτάριος συνεχάρη τον Υπουργό για τον πατριωτισμό του, την δυναμική του στάση και τον αγώνα του να διαφυλαχθούν τα δίκαια της Ελλάδος. Ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο για την αγάπη και την τιμή προς το πρόσωπό του και εξέφρασε την μεγάλη του χαρά που η Κέρκυρα δείχνει τη αγάπη της προς το πρόσωπό του, όπως επίσης και η τοπική Εκκλησία».

πηγή ert.gr

Διαβάστε επίσης