Αρχική ΚοινωνιαΟικονομία Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Εδώ που φτάσαμε, απαιτείται γενναία στήριξη των επιχειρήσεων

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Εδώ που φτάσαμε, απαιτείται γενναία στήριξη των επιχειρήσεων

Από antwnio

«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψη μας, αποδεικνύοντας ότι το λιανεμπόριο είναι ένας ασφαλής κλάδος και το πισωγύρισμα στη λειτουργία του δεν ήταν αρκετό για να ανακόψει τα άσχημα επιδημιολογικά δεδομένα, που επιδείνωσαν άλλες κοινωνικές δραστηριότητες», αναφέρει ο Σταύρος Καφούνης πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα από τον κ. Καφούνη, πως: «Έχω επανειλημμένως τονίσει ότι το τρίτο «lockdown» θα οδηγήσει σε λουκέτο μία στις δύο εμπορικές επιχειρήσεις και για να το αποφύγουμε, πρέπει προσεκτικά και στοχευμένα, να εφαρμόσουμε αμέσως ένα γιγαντιαίο πλάνο στήριξης, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις.

Οι οικονομικές προτάσεις που έως σήμερα έχουμε καταθέσει, δεν είναι πλέον ικανές να αντιμετωπίσουν τον εφιάλτη που βιώνουν οι επιχειρήσεις.

Είναι μονόδρομος να εφαρμόσουμε ταυτόχρονα με τα μέτρα προστασίας του ύψιστου αγαθού της υγείας, πρόσθετα μέτρα στήριξης που θα εξασφαλίσουν την οικονομική επιβίωση των συμπολιτών μας. Σε κάθε άλλη περίπτωση, όταν με το καλό ξεπεράσουμε την πανδημία, θα μας ακολουθεί για πολλά χρόνια ακόμα μια βαθιά οικονομική κρίση.

ΠΗΓΗ  ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης