Αρχική Ελλαδα Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Νέα παράτυπη NAVTEX στο Αιγαίο

Προκαλεί ξανά η Τουρκία: Νέα παράτυπη NAVTEX στο Αιγαίο

Από antwnio

Συνεχίζει την προκλητική στάση της η γειτονική χώρα

Εξακολουθεί να προκαλεί η Τουρκία, καθώς η γειτονική χώρα ανακοίνωσε νέα παράτυπη NAVTEX στο βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που η Αθήνα δηλώνει έτοιμη για την συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου.

Ειδικότερα, στην κίνηση καλής θέλησης του Νίκου Δένδια να συναντήσει τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις 14 Απριλίου, εφόσον επικρατούν οι κατάλληλες συνθήκες, η Άγκυρα απάντησε με την έκδοση παράτυπης NAVTEX για δέσμευση της περιοχής μεταξύ Λήμνου, Αη Στράτη και Λέσβου για το απόγευμα της Πέμπτης, προκειμένου του τουρκικό πολεμικό ναυτικό να πραγματοποιήσει άσκηση με χρήση όπλων.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πάντως στην σχετική ενημέρωση προς τους διπλωματικούς συντάκτες πως τώρα έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες για την συνάντηση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση της ΑΧΕΠΑ επεσήμανε πως η αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας επιβάλλει στην Αθήνα να έχει πανέτοιμες Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι το ζήτημα της αμυντικής θωράκισης της Ελλάδος δεν αποτελεί μόνο προαπαιτούμενο για την ασφάλεια της χώρας, αλλά και παράγοντα που θα της επιτρέψει να επιβεβαιώσει το ρόλο της ως πυλώνας ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης τόνισε ότι η ανάγκη αναβαθμίσεως της μαχητικής ικανότητος και της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων, μπορεί να αποτελέσει ταυτοχρόνως και εξέλιξη με αναπτυξιακή διάσταση αφού μπορεί να συνεπιφέρει ανάταξη της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας με θετικές προεκτάσεις και στην οικονομία.

Από διπλωματικής πλευράς όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών επεσήμανε πως η Αθήνα αναμένει την έκθεση Μπορέλ για την Τουρκία και είναι ανοιχτή τόσο για μια θετική ατζέντα αλλά και για την προοπτική λήψης μέτρων εφόσον η Άγκυρα συνεχίσει την παραβατική της συμπεριφορά.

Τέλος, την Παρασκευή συγκαλείται το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων με συμμετοχή και του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

πηγή .vradini.gr

Διαβάστε επίσης