Αρχική Κοινωνια Θεσσαλονίκη: Οι φοιτητές απέκλεισαν την πρόσβαση στο ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: Οι φοιτητές απέκλεισαν την πρόσβαση στο ΑΠΘ

Από antwnio

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η κατάληψη της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ μία ομάδα φοιτητών έχει αποκλείσει από το πρωί την είσοδο στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 ο μεγαλύτερος όγκος φοιτητών βρίσκεται από την πλευρά της Εγνατίας, όπου είναι και η βασικότερη είσοδος των οχημάτων στο χώρο του κάμπους του πανεπιστημίου και έχουν αναρτήσει πανό. Ανοιχτή παραμένει η είσοδος της Αγίου Δημητρίου για την πρόσβαση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι θα παραμείνουν στο σημείο για 48 ώρες, ενώ για έχουν προγραμματίσει πορεία διαμαρτυρίας για αύριο, Πέμπτη, στις 11 το πρωί από το άγαλμα Βενιζέλου.

Οι φοιτητές αναφέρουν:

«Οι φοιτητικοί σύλλογοι Γεωπονίας, Νομικής, Πολιτικών Μηχανικών, Χωροταξίας και Ανάπτυξης, Δασολογίας, Πληροφορικής, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Γαλλικού, Φιλολογικού, Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής, Ιατρικής, ΤΕΦΑΑ, Αγγλικού και του ΣΟΦΕΘ προχωρούν σήμερα σε αποκλεισμό της πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ.

Οι Φοιτητικοί Συλλόγοι κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για την επιστροφή στις σχολές μας με όλα τα μέτρα προστασίας, για την μη εφαρμογή του απαράδεκτου νόμου Κεραμεως – Χρυσοχοιδη.

Συνεχίζουμε με πλούσια δραστηριότητα μπροστά στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την τοποθέτηση αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ. Ανοίγουμε το πανεπιστήμιο στον λαό, στα εργατικά σωματεία και τη νεολαία αποκλείοντας το από τις δυνάμεις καταστολής και τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης.

Το μήνυμα που στέλνεται είναι ηχηρό: η καταστολή δεν θα περάσει. Στα όνειρα των φοιτητών και του λαού δεν χωράει η βία και η καταστολή».

Διαβάστε επίσης