Αρχική Πολιτική Φτάνουν πια τα ψέματα και οι ανέξοδες υποσχέσεις του Γιώργου Πατούλη…

Φτάνουν πια τα ψέματα και οι ανέξοδες υποσχέσεις του Γιώργου Πατούλη…

Από antwnio

Η ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021                                                                                                                                             

Φτάνουν πια τα ψέματα και οι ανέξοδες υποσχέσεις του Γιώργου Πατούλη…

 

 

Τελικά ο Γιάννης Σγουρός επιτελεί τεράστιο θεσμικό έργο για το συμφέρον των πολιτών της Περιφέρειας Αττικής και όχι μόνο! Δυστυχώς όμως, ενώ εισπράττει την αποδοχή των πολιτών για τις δημόσιες παρεμβάσεις του, εν τούτοις τα μάτια και τα αυτιά της Πολιτείας (κυβέρνησης, δικαιοσύνης) είναι ερμητικά κλειστά, τα δε αντανακλαστικά εντελώς ανύπαρκτα!

Διαβάστε παρακάτω το τελευταίο Δελτίο Τύπου της παράταξης του κ. Γιάννη Σγουρού “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής”: 

Την πλήρη στήριξή του στο Ψήφισμα των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου αναφορικά με την εξέλιξη του έργου του Φαληρικού Όρμου εξέφρασε ο Γιάννης Σγουρός επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής” κατά τη διάρκεια ενημερωτικής τηλεδιάσκεψης που είχε με τους Δημάρχους των παραπάνω Δήμων κ.κ. Δημήτρη Κάρναβο και Ανδρέα Ευθυμίου.

Ο πρώην Περιφερειάρχης επανέλαβε ότι πρόκειται για ένα έργο που  ξεκίνησε χωρίς εξασφαλισμένους πόρους από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας και συνεχίζεται με την ίδια αβεβαιότητα και ανασφάλεια από τη σημερινή.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης άσκησε δριμύτατη κριτική προς τον κ. Πατούλη καθώς όπως τόνισε έπεσε έξω σε κάθε δέσμευσή του για την χρονική ολοκλήρωση του έργου, υπενθυμίζοντας ότι σε σύσκεψη με τον Υπουργό Εσωτερικών στις 11.6.20 είχε δεσμευτεί για δημοπράτηση της Β’ φάσης του έργου εντός του 2020 (!), όμως ήδη διανύουμε το 2021 και ακόμη υλοποιείται η Α΄ φάση του έργου.

Ο κ. Σγουρός  επέκρινε σφοδρά τη διοίκηση της Περιφέρειας για τις καθυστερήσεις οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα, αφενός μεν το κόστος του έργου να έχει εκτοξευθεί σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ πλέον του αρχικού του προϋπολογισμού και αφετέρου εδώ και μήνες να έχει παραλύσει η οδική κυκλοφορία σε έναν από τους μεγαλύτερους κόμβους στην Αττική με χιλιάδες οδηγούς να υφίστανται  ατέλειωτη ταλαιπωρία όντας εγκλωβισμένοι σε ουρές πολλών χιλιομέτρων.

Οι δύο Δήμαρχοι και οι επικεφαλής των παρατάξεων εξέφρασαν την ανησυχία και αγωνία τους για την εξέλιξη του έργου και ζήτησαν την στήριξη του επικεφαλής της παράταξης “Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής” για την ολοκλήρωση της Α΄ φάσης καθ΄ ολοκληρίαν αλλά  και την άμεση δημοπράτηση της Β’ φάσης για την ολοκλήρωση του έργου.

Σε δηλώσεις του μετά την τηλεδιάσκεψη ο Γ. Σγουρός τόνισε ότι:

“Είχαμε εγκαίρως επισημάνει την μεγάλη καθυστέρηση των έργων και τις έωλες υποσχέσεις της διοίκησης της Περιφέρειας που ήδη οδηγούν την Α’ φάση στο τέλος του 2021. Οι ευθύνες της διοίκησης της Περιφέρειας είναι τεράστιες. Καλούμε τον κ. Πατούλη να σταματήσει τις υπεκφυγές και:

α) να παρουσιάσει πώς  θα εξασφαλιστεί ο Δημόσιος χαρακτήρας του χώρου,

β) να παρουσιάσει τη μελέτη του διαχειριστικού κόστους συντήρησης,

γ) να δεσμευτεί για εξεύρεση των πόρων ολοκλήρωσης των έργων Α’ και Β’ φάσης,

δ) πότε θα απομακρυνθούν οι τεράστιοι όγκοι μπαζών,

ε) να δεσμευτεί για την ολοκλήρωση των έργων εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Οι πολίτες χόρτασαν από φανφάρες, κορόνες και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα”.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος και Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου. Από το Δήμο Καλλιθέας ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής παράταξης Κώστας Ασκούνης, ο επικεφαλής παράταξης Θόδωρος Ψαλιδόπουλος, οι επικεφαλής άλλων παρατάξεων και οι Αντιδήμαρχοι Βάσω Μαργαρίτη και Λάζαρος Λασκαρίδης. Από το Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Ντερέκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάσης Μελίστας, οι επικεφαλής παρατάξεων Αντώνης Μπούτσης και Χαράλαμπος Μπιλλίνης, ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Αντωνάκος, ο Πρόεδρος Κοινότητας Μοσχάτου Γιώργος Σφυροερας. Επίσης οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» Ανδριανή Αβραμίδου – Λαμπροπούλου, Νίκος Ανδρουλακάκης, Δημήτρης Κατσικάρης και Άννα Μεθυμάκη!!

Φιέστα ντροπής στις 17 Μαΐου από την Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών για τα 80 χρόνια από την εισβολή στη Μεγαλόνησο…

Από το πάντα ενημερωμένο www.iskra.gr:

«Φιέστα ντροπής στις 17 Μαΐου από την Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών για τα 80 χρόνια από την εισβολή στη Μεγαλόνησο.

Σε μια αδιανόητη και προκλητική ενέργεια προχωρά η Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών, που ούτε λίγο ούτε πολύ αποφάσισε να τιμήσει, με αφορμή τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης, τους ναζί που συμμετείχαν στην επιχείρηση εισβολής στο νησί το 1941.

Παραποιώντας την Ιστορία και υμνώντας ουσιαστικά τη χιτλερική Γερμανία, η συγκεκριμένη ένωση, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή της, προανήγγειλε εκδηλώσεις… τιμής από τις 17 έως τις 23 Μαΐου στα Χανιά. Όπως αναφέρουν προκλητικά στην ανακοίνωσή τους, “έχουν περάσει ακριβώς 80 χρόνια, όταν το επίλεκτο σώμα του Γ΄ Ράιχ έπεσε και κατέκτησε το νησί της Κρήτης. Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τη θυσία τους, ας προσευχηθούμε στα πεσόντα αδέλφια μας, που μεταφέρθηκαν διά αέρος και επιτυχώς ολοκλήρωσαν την πρώτη στρατηγική αερομεταφερόμενη επιχείρηση στην Ιστορία”..»!

Ωστόσο μπροστά στην γενική κατακραυγή ενημερωθήκαμε πως αυτή η εκδήλωση ακυρώθηκε και πως εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ δήλωσε πως δεν υπάρχει κάποιο σχετικό αίτημα, ενώ και το Γερμανικό Προξενείο διατύπωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικό περί αυτής της εκδήλωσης που προκαλεί το κοινό αίσθημα των Ελλήνων γενικότερα!!

Καταγγελία Σοκ από Μανώλη Μπεντενιώτη: “Ο Σημίτης με άλλαξε υπουργείο για να μην εποικίσω 18 βραχονησίδες”…

 

Για μια καταγγελία σοκ διαβάσαμε στη διαδικτυακή πλατφόρμα ειδήσεων https://www.diferpress.gr/:

«26 χρόνια μετά έκανε καταγγελία σοκ ο πρώην υφυπουργός Άμυνας Μανώλης Μπεντενιώτης για την τραγωδία των Ιμίων και τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε. Η καταγγελία έρχεται λίγα 24ωρα μετά την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για τα εθνικά θέματα και τις καταγγελίες που υπάρχουν περί μυστικής διπλωματίας του Κώστα Σημίτη με την Τουρκία, μία μυστική διπλωματία που, σύμφωνα με τον Γιάννη Βαληνάκη, ακολουθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Εστία” ο πρώην υφυπουργός Άμυνας τους ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η τραγωδία των Ιμίων, αν είχε ακολουθηθεί το σχέδιο του με ονομασία “Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Προστασίας των μικρών νησιών”. Το πρόγραμμα προέβλεπε τον εποικισμό μικρών νησιών και έτσι η χώρα μας θα μπορούσε να είχε προλάβει να “θωρακίσει” τις ελληνικές υφαλοκρηπίδες πριν δημιουργηθεί η θεωρεία των γκρίζων ζωνών.

Παρόλα αυτά όπως τονίζει ο Μ. Μπεντενιώτης ο “Κώστας Σημίτης με άλλαξε υπουργείο για να μην εποικίσω 18 βραχονησίδες” και να μην προχωρήσει το σχέδιο του. Ένα σχέδιο που όπως αποκαλύπτει ο πρώην υφυπουργός, είχε δομηθεί από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κάρολο Παπούλια. Φαίνεται όμως ότι ο Κώστας Σημίτης είχε… άλλα σχέδια, όπως αποδείχτηκε με την πολιτική που εφάρμοσε απέναντι στην Τουρκία.»!!

Να προβεί σε διάψευση ο Νότης Μηταράκης…

Με πληροφόρησαν πως προ ολίγων ημερών μεταφέρθηκαν στην νήσο Κω 200 παράνομοι μετανάστες (Μαροκινοί, Αλγερινοί, Σενεγαλέζοι και Σύροι) από την Ρόδο! Οι οποίοι συμπλέκονταν μεταξύ τους!

Δηλαδή αν ισχύει αυτή η πληροφορία τι άραγε να σημαίνει; Πώς η Ρόδος είναι τουριστικό νησί και η Κως, όπως η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος και άλλα νησιά μας, είναι για “τουριστική” μόνιμη διαμονή των παράνομων μεταναστών; Όμως αυτά τα νησιά έχουν την ίδια δυναμική εθνικής κυριαρχίας με τη Ρόδο!

Όπως και να έχει, ΕΕ, ΝΑΤΟ και “λοιποί συγγενείς”, κάτω τα βρωμόχερά σας από τα σμαραγδένια νησιά μας!!

Παναγιώτης Αποστόλου

Διαβάστε επίσης