Αρχική Κοινωνια Μαγνησία: Καθηγητές αρνούνται να κάνουν self test!

Μαγνησία: Καθηγητές αρνούνται να κάνουν self test!

Από antwnio

Καθηγητές στη Μαγνησία, με την επαναλειτουργία διά ζώσης των λυκείων στον νομό, αρνούνται να κάνουν τεστ.
Πληροφορίες του Ταχυδρόμου αναφέρουν ότι την περασμένη Δευτέρα, πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των λυκείων με φυσική παρουσία, δύο καθηγητές εμφανίστηκαν στα σχολεία τους χωρίς προηγουμένως να έχουν υποβληθεί σε τεστ αυτοδιάγνωσης, όπως υποχρεούνταν.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρνητές καθηγητές υποστηρίζουν ότι το τεστ δεν ωφελεί ενώ κατά τις ίδιες πηγές χαρακτήρισαν τα self test ακόμη και «επικίνδυνα»!

Οι συγκεκριμένοι καθηγητές δεν έγιναν δεκτοί από τους διευθυντές των σχολείων τους, με βάση τις οδηγίες που έχουν λάβει από το Υπουργείο Παιδείας. Κλήθηκαν να φύγουν από το σχολείο, ενώ τα μαθήματά τους κάλυψαν συνάδελφοί τους εκπαιδευτικοί για να μην κάνουν «κενό» οι μαθητές στα συγκεκριμένα σχολεία.
Οι καθηγητές έδιναν καθημερινά το «παρών» στο σχολείο, μέχρι και την Πέμπτη και κάθε φορά ακολουθούνταν η ίδια διαδικασία. Οι διευθυντές τους καλούσαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους και τους ενημέρωναν ότι θα γίνονταν δεκτοί μόνο εφόσον υποβάλλονταν σε self test.

Προχθές, Πέμπτη και οι δύο ξαναπήγαν στα σχολεία τους, αυτή τη φορά έχοντας υποβληθεί σε self test. Ωστόσο, άλλος καθηγητής, τρίτος, ο οποίος τη Δευτέρα είχε υποβληθεί σε τεστ, αυτή τη φορά αρνήθηκε να το επαναλάβει. Φέρεται να υποστήριξε ότι «δεν αποδίδει», «δεν βοηθά» και αρνήθηκε να επαναλάβει το τεστ. Και σε αυτή την περίπτωση, η πόρτα του σχολείου έμεινε κλειστή. Ο αρνητής καθηγητής απομακρύνθηκε και το μάθημά του έγινε από άλλους εκπαιδευτικούς.

Όπως αναφέρει ο Ταχυδρόμος, τα περιστατικά είναι υπόψη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που παρακολουθεί διακριτικά τις αντιδράσεις και έχει ζητήσει οδηγίες για τα επόμενη βήματα στα οποία θα πρέπει να προχωρήσει.

Διαβάστε επίσης