Αρχική Υγεία και Διατροφή Τσιόδρας: Πότε θα απαλλαγούμε από τις μάσκες

Τσιόδρας: Πότε θα απαλλαγούμε από τις μάσκες

Από antwnio

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα τις «Θεραπευτικές Εξελίξεις 2021», έδωσε έμφαση στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και πρόεδρος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας υπογράμμισε ότι χρειάζεται προσοχή και γενικός εμβολιασμός, προκειμένου να απαλλαγούμε από την πανδημία.

Ταυτόχρονα, είπε ότι τα στοιχεία που προκύπτουν ήδη από τον εμβολιασμό του πληθυσμού δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι ασθενείς παύουν να διατρέχουν κίνδυνο θανάτου ή σοβαρής νόσησης από τον ιό.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, όταν ένας πλήρως εμβολιασμένος πολίτης συναντήσει έναν άλλον πλήρως εμβολιασμένο, δεν θα υπάρχει πιθανότητα μετάδοσης του κορωνοϊού.

Τις επόμενες μέρες η επιτροπή των ειδικών θα συζητήσει για τα μέτρα και το ενδεχόμενο χαλάρωσής τους. Υπάρχει το ενδεχόμενο να επιτραπεί στους εμβολιασμένους να μην φορούν μάσκες.

Ο Νίκος Σύψας επεσήμανε ότι υπάρχει πτώση των κρουσμάτων, σε αντίθεση με τη Θράκη, όπου καταγράφεται αύξηση. Παρ όλα αυτά, προειδοποίησε ότι «ακόμη και αν ρίξουμε τον δείκτη μεταδοτικότητας R στο 0,9 θα έχουμε σε ορίζοντα δύο μηνών, δηλαδή στις 21 Ιουνίου, περίπου 400 διασωληνωμένους».

Διαβάστε επίσης