Αρχική Ελλαδα Καιρός: Πάσχα με υψηλές θερμοκρασίες – Πού θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς ο υδράργυρος

Καιρός: Πάσχα με υψηλές θερμοκρασίες – Πού θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς ο υδράργυρος

Από antwnio

Γενικά καλές καιρικές συνθήκες, με νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας, θα επικρατήσουν στη χώρα έως την Κυριακή του Πάσχα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 4 έως 5 μποφόρ, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

H θερμοκρασία θα κινηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα λόγω των θερμών αερίων μαζών που καλύπτουν την Ανατολική Μεσόγειο. H θερμοκρασία των αερίων μαζών πάνω από τη χώρα μας την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται να είναι έως και 16 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τη μέση τιμή της γι’ αυτή την εποχή.

Η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στο έδαφος επηρεάζεται από πολλές παραμέτρους μεταξύ των οποίων η νεφοκάλυψη, η εκδήλωση φαινομένων και οι τοπικοί άνεμοι. Σύμφωνα με το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το οποίο λαμβάνει υπ’ όψιν τις παραπάνω παραμέτρους, η θερμοκρασία τόσο το Μεγάλο Σάββατο όσο και την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται να ξεπεράσει κατά τόπους τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και νότιας χώρας θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στον σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η διακύμανση της μέγιστης θερμοκρασίας στα πέντε μεγαλύτερα αστικά κέντρα έως την Κυριακή του Πάσχα. Στην Αθήνα η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή του Πάσχα και στη Θεσσαλονίκη τους 31 βαθμούς. Ακόμη υψηλότερα -έως και τους 39 βαθμούς- αναμένεται να σκαρφαλώσει ο υδράργυρος στο Ηράκλειο, ενώ το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στα επίπεδα των 35 βαθμών σε Λάρισα και Πάτρα.                                                                 

Διαβάστε επίσης