Αρχική Κοινωνια Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων για τους γάμους ομόφυλων και την παιδοθεσία (ΦΩΤΌ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων για τους γάμους ομόφυλων και την παιδοθεσία (ΦΩΤΌ-VIDEO)

Από antwnio

Με το σύνθημα «Ισότητα στο γάμο και στην παιδιοθεσία, ακόμη ένα βήμα ενάντια σε ομοφοβία, αμφιφοβία και τρανσφοβία», μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις ομπρέλες του Ζογγολόπουλου στην παραλία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΙΝΑ ΤΟΥΚΟΥΣΜΠΑΛΙΔΟΥ

Υπό τους ήχους ποπ μουσικής και με τη σημαία του pride διαδηλώνουν με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας, αμφιφοβίας και τρανσφοβίας, ζητώντας να ψηφιστεί το δικαίωμα για γάμους ομόφυλων ζευγαριών αλλά και για υιοθεσία παιδιών αλλά και αλλαγή της νομοθεσίας που αφορά τα τρανς άτομα, δηλαδή εξωδικαστικές διαδικασίες για την αλλαγή φύλου, με απλή αίτηση στο ληξιαρχείο.

«Συμμετέχουμε στη πανελλαδική ημέρα δράσης για τον ΛΟΑΤΚΙ+ γάμο, θεωρούμε ότι είναι υπερώριμες οι συνθήκες να ψηφιστεί επιτέλους το αυτονόητο δικαίωμα που υπάρχει σε δεκάδες χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αμερικής, δηλαδή ο ΛΟΑΤΚΙ+ γάμος αλλά και τα δικαιώματα των τρανς να διατηρούν τον γάμο σου όταν αλλάζουν έγγραφα», αναφέρει ο Ιγνάτης Χατζηεμμανουήλ, εκπαιδευτικός και μέλος της ομάδας Silvia Rivera.

Από την πλευρά της η Γιάννα Γαϊτάνη, από την ομάδα «Συνέλευση γυναικών 8 Μάρτη» συμπληρώνει: «Έχουμε δώσει σαν αιχμή τρεις συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο και στην παιδοθεσία. Εμείς από την πλευρά μας ως γυναίκες θεωρούμε ότι έχουμε δεχθεί πάρα πολλές διακρίσεις και από αυτή την πλευρά δεν μπορούμε να δεχόμαστε διακρίσεις για τους άλλους. Συμπαραστεκόμαστε σήμερα στις διεκδικήσεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας».

Διαβάστε επίσης