Αρχική Πολιτική Μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του συγγραφέα, ποιητή Γ.Καραμαδούκη «Άγνωστες μορφές του ελληνικού εθνικισμού»

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του συγγραφέα, ποιητή Γ.Καραμαδούκη «Άγνωστες μορφές του ελληνικού εθνικισμού»

Από antwnio

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίου του ιστορικού συγγραφέα, ποιητή και πολιτικού Γεωργίου Καραμαδούκη από τις εκδόσεις Νοών. Το βιβλίο έχει ως τίτλο «Άγνωστες μορφές του ελληνικού εθνικισμού» και περιλαμβάνει τους βίους και το έργο δέκα προσωπικοτήτων, που έδρασαν για τις αξίες του ελληνισμού και την εθνική μας ανεξαρτησία. Παραθέτουμε το πρόλογο από το βιβλίο του συγγραφέα.
Το βιβλίο αυτό ξεκίνησα να το συγγράφω όταν διαπίστωσα το μεγάλο κενό που υπήρχε στην εθνικιστική βιβλιογραφία για προσωπικότητες που υπηρέτησαν τον ελληνικό εθνικισμό. Πέραν από τις γνωστές φυσιογνωμίες του Ίωνος Δραγούμη και του Περικλή Γιαννοπούλου υπήρχε και υπάρχει στην πλειονότητα των Ελλήνων Εθνικιστών άγνοια για πολλές άλλες.
Για την άγνοια αυτή δυστυχώς φταίνε τόσο οι διανοούμενοι της παλαιότερης γενεάς του εθνικισμού που δεν τους ανέδειξαν, αλλά και κόμματα, σύλλογοι και φορείς του εθνικισμού, που πλην εξαιρέσεων δεν ασχολήθηκαν με ένα τόσο σημαντικό θέμα.
Το βιβλίο αυτό επίσης συνεγράφη, διότι οφείλουμε ως Έλληνες να ακολουθούμε τα ελληνικά πρότυπα του εθνικισμού και να απομακρυνθούμε από τα ξενικά. Όλα αυτά τα χρόνια της συγγραφικής, αλλά και της πολιτικής μου δράσεως μέσω των Ελλήνων Αριστοκρατών είχα ως πυξίδα την υπηρέτηση του ελληνικού και μόνο εθνικισμού, μακριά από τις ξενομανίες που τον έχουν βλάψει.
Κάθε πολιτική ιδεολογία έχει τους προπάτορές της και ανθρώπους που την διαμόρφωσαν ή έστω ανέπτυξαν δράση συμφώνως προς αυτήν. Στο παρόν λοιπόν βιβλίο θα διαβάσετε για δέκα άγνωστες μορφές του ελληνικού εθνικισμού που είτε συνέβαλαν με τα κείμενά τους στην διαμόρφωση της εθνικιστικής ιδεολογίας στην Ελλάδα είτε έδρασαν ως εθνικιστές.

Διαβάστε επίσης