Αρχική Αθλητισμος Τόκιο 2020: Η είσοδος της ελληνικής ομάδας στο Ολυμπιακό Στάδιο με σημαιοφόρους Πετρούνια-Κορακάκη

Τόκιο 2020: Η είσοδος της ελληνικής ομάδας στο Ολυμπιακό Στάδιο με σημαιοφόρους Πετρούνια-Κορακάκη

Από antwnio

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο είναι σε πλήρη εξέλιξη και, όπως προέβλεπε το πρωτόκολλο, η πρώτη ομάδα που μπήκε στο Ολυμπιακό Στάδιο ήταν φυσικά η ελληνική.

Φέτος είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που σε κάθε αποστολή κρατούν δύο αθλητές τη σημαία της χώρας τους στην Τελετή Έναρξης. Σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής είναι η Άννα Κορακάκη και ο Λευτέρης Πετρούνιας.

«H κορυφαία στιγμή εθνικής υπερηφάνειας. Η ελληνική σημαία στα χέρια των Ολυμπιονικών μας Αννας Κορακάκη και Λευτέρη Πετρούνια μπαίνει πρώτη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, στην Τελετή Εναρξης. Πάμε #TeamHellas @Petrounias_E @KorakakiAnna», έγραψε στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Αμέσως μετά την ελληνική ομάδα, ακολούθησε εκείνη των προσφύγων. Η παρέλαση συνεχίζεται ως αυτή την ώρα καθώς αθλητές από 206 χώρες και ανεξάρτητες περιοχές συμμετέχουν στους φετινούς, διαφορετικούς Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω πανδημίας.

Με ιδιαίτερο τρόπο υποδέχτηκε ο επίσημος λογαριασμός του Tokyo2020 τους αθλητές από την Αυστραλία που πρόσφατα εξασφάλισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032. Γράφοντας αγγλικά με αυστραλιανό «ιδίωμα», οι διαχειριστές σχολίασαν «τα λέμε το 2032».

 

Πηγή: lifo.gr

Διαβάστε επίσης