Αρχική Ελλαδα Τσίπρας σε Μητσοτάκη και Κεραμέως: Παιδιά του κολεγίου ήσασταν – Έχετε άγνοια για το δημόσιο Πανεπιστήμιο

Τσίπρας σε Μητσοτάκη και Κεραμέως: Παιδιά του κολεγίου ήσασταν – Έχετε άγνοια για το δημόσιο Πανεπιστήμιο

Από antwnio

“Η ουσία είναι ότι χιλιάδες παιδιά και οι οικογένειές τους βρίσκονται απέναντι σε μια δραματική προοπτική, ενώ θα μπορούσαν να έχουν προοπτική ένταξης στο δημόσιο πανεπιστήμιο για να σπουδάσουν. Βρίσκονται σε δραματική δίλημμα αν θα πρέπει να βρουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε στο εξωτερικό ή να πάνε σε κάποιο κολέγιο αμφιβόλου αξίας εκπαιδευτικών δυνατοτήτων” είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το νέο σχολείο. Στη συνέχεια της ομιλίας του, έκανε επίθεση στον Πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για ιδεοληψία και αλαζονεία.

“Δεν είναι όλα επικοινωνία κ. Μητσοτάκη. Σήμερα θα δώσετε απαντήσεις. Σας εγκαλώ εδώ και τρεις μήνες για το ζήτημα της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι το μέλλον της κοινωνίας, το μέλλον των παιδιών μας. Σας εγκαλώ με ερωτήσεις στην “Ώρα του Πρωθυπουργού”, που αρνηθήκατε να απαντήσετε νομίζω τρεις φορές. Έρχεστε σήμερα εκ των υστέρων και μας κουνάτε και το δάχτυλο” σημείωσε.

“Πέραν της ιδεολογικής εμμονής και εσείς προσωπικά κ. Μητσοτάκη και η κ. Κεραμέως έχετε άγνοια τι σημαίνει δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο, διότι ουδέποτε φοιτήσατε σε αυτό αμφότεροι, αλλά έχετε άγνοια και τι σημαίνει “πανελλαδικές εξετάσεις”. Δεν περάσατε ποτέ αυτή τη βάσανο! Παιδιά του κολεγίου ήσασταν που είχαν την οικονομική δυνατότητα οι γονείς τους, και καλώς την είχαν, να πάτε κατευθείαν στο εξωτερικό και να σπουδάσετε σε καλά πανεπιστήμια στο εξωτερικό. Αλλά είναι εξίσου καλά τα ελληνικά πανεπιστήμια. Δεν έχετε τη γνώση αυτής της διαδικασίας” τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναρωτήθηκε αν είναι λαϊκισμός να υπερασπίζεται το δίκαιο και να έχουν όλοι πρόσβαση στη γνώση. Επίσης, καταλόγισε στον Πρωθυπουργό και στην υπουργό δόλο και δολοπλοκία γιατί όπως ανέφερε «ενώ είπατε ότι κόβονται μαθητές με 2 και με 3 λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, τελικά κόβονται και άριστοι μαθητές» και ρώτησε: «τι έχετε να πείτε για αυτό; θα το διορθώσετε;».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διάβασε δύο επιστολές μαθητών που δεν κατάφεραν να περάσουν στις σχολές που επιθυμούσαν και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να τους απαντήσει.

“Γιατί επιμένετε σε αυτό το έκτρωμα και γιατί δεν έρχεστε έστω την ύστατη στιγμή να πείτε ότι κάνατε λάθος” υπογράμμισε.

“Η δική μας κυβέρνηση είχε φροντίσει να δώσει μια ποσόστωση στα παιδιά των νυχτερινών λυκείων. Τα παιδιά αυτά δεν είναι γόνοι ευκατάστατων οικογενειών, δουλεύουν το πρωί και πηγαίνουν το βράδυ για να σπουδάσουν” περιέγραψε και συνέχισε λέγοντας ότι “Το 75% όσων μπαίνουν στα ελληνικά πανεπιστήμια αποφοιτούν, αλλά έχετε μια εχθρότητα με την νεότητα” πρόσθεσε.

“Σας ζητώ για άλλη μια φορά, έστω στο “και πέντε” ελάτε, σας το ζητάω γιατί θεωρώ ότι στο κρίσιμο ζήτημα δεν έχει νόημα η πολιτική μας αντιπαράθεση. Θα κάνει καλό στην ελληνική κοινωνία. Δεχθείτε τη δική μας τροπολογία, δεν θέλετε; Φέρτε μια δική σας τροπολογία. Να ανοίξει διάλογος” ανέφερε.”Ζείτε σε έναν άλλον κόσμο, θεωρείτε ότι η κριτική που σας κάνουμε είναι παρωχημένη, έχετε τυφλωθεί από την αλαζονεία της εξουσίας και των αυλοκολάκων της εξουσίας που σας λένε ότι καλπάζετε και θα κερδίσετε τις εκλογικές αναμετρήσεις, ότι είστε ο μέγιστος των μεγίστων… Μπορείτε να έχετε οποιαδήποτε αυταπάτη θέλετε, εμείς όμως συνομιλούμε με την κοινωνία. Και καταλαβαίνουμε ότι η ελληνική κοινωνία βράζει. Έχουμε ευθύνη, όχι να χαϊδέψουμε αυτιά, θα είναι δύσκολα αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αποκαταστήσουμε το αίσθημα της αδικίας” συμπλήρωσε.

“Η αποκατάσταση μιας αδικίας δεν είναι λαϊκισμός” είπε χαρακτηριστικά.

“Η εκτίμησή μου είναι ότι θα είναι μια χρονιά ραγδαίων και έντονων πολιτικών εξελίξεων. Είμαι υποχρεωμένος να σταθώ ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, απέναντι στον ελληνικό λαό και να μιλήσω με ευθύτητα και αίσθηση της ευθύνης. Δεσμεύομαι, λέγοντας ότι με το που βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση, εάν μέσα στον επόμενο χρόνο συμβεί αυτό, τότε θα καταργήσουμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής και θα επιχειρήσουμε να θεραπεύσουμε τις φετινές αδικίες” προανήγγειλε.

“Αν τον Ιούλιο του 2022 είμαστε στη διακυβέρνηση, δεσμευόμαστε να ανοίξει ένα ειδικό παράλληλο μηχανογραφικό για τους υποψηφίους του 2021” κατέληξε.

Διαβάστε επίσης